avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinzare apartament

Buna ziua
Am vrut sa achizitionez un apartament dar la notar din analiza actelor sa constatat ca persoana dobandi se apartamentul in 1984 cind nu era casatorit dar la achizitionat prin contract de credit la CEC si o parte din rate au fost achitat si in timpul casatoriei cu sotia Ei sau casatorit in 1988 si ratele au fost platite pina in 1992 .Sotia a murit acum o luna si notarul a spus ca pentru ratele achitate in timpul casatoriei rudele sotiei pina la gradul 4 au un drept de creanta Defunta are o sora Daca ar renunta sora la acest drept de creanta am inteles ca au dreptul verisorii si tot asa pina la gradul al IV
Intrebare ?
Daca fac actul de vinzare cumoarare si dupa apar acesti mostenitori si revendica dreptul de creanta mi se poate anula actul vor fi probleme Ce ma sfatuiti sa fac
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Aura Pop , Alte profesii 13:51, 13 Septembrie 2018
Nu au avut copii?
Atunci, in loc sa renunte sora la dreptul de creanta, sa declare ca si-a primit partea si nu mai are nici un fel de pretentii.
Chiar daca rudele ar dezbate succesiunea si apoi, in calitate de mostenitori ar cere sa fie despagubiti in vreun fel (desi sunt multe etape), dumneavoastra, in calitate de proprietar nu riscati nimic. Dreptul de creanta este impotriva persoanei, a sotului si nu greveaza in vreun fel bunul. Il dobanditi liber de orice fel de sarcini. In mod cert actul nu se poate anula.
Nu au avut copii ..Din partea definctei exista o sora .Daca sora defunctei ar da o declaratie notariala ca acepta acest drept de creanta si i se da o suma ca despagubire pot sa intocmesc actul de vinzare cumparare fara sa stau cu grija ca peste ani sunt chemata in garantie pentru acest drept de creanta
Va multumesc
Multumesc mult
Sora nu poate da o declaratie de acceptare si sa primeasca o despagubire pentru un bun pentru care nu exista certitudinea ca are dreptul.
Dreptul de creanta poate fi stabilit numai in urma deschiderii succesiunii si stabilirii calitatii de mostenitor al defunctei.

Alte discuții în legătură

Succesiune mirela_ila mirela_ila A, UN PRIETEN A FOST CASATORIT 25 DE ANI CU ACTE IN REGULA, NU A AVUT COPII, IN URMA SOTIEI A RAMAS CU UN APARTAMENT SI CEVA TEREN , ACUM VREA SA FACA ... (vezi toată discuția)
Imobil achizitionat inaintea casatoriei adi_2010 adi_2010 Caz concret: Inaintea casatoriei, sotia dobandeste prin act de vanzare-cumparare cu parintii ei pentru un apartament (apartament proprietatea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Multe multumiri,pentru raspunsurile pe care le-am primit,la intrebarile de zilele trecute. Acum,ma adresez cu o problema care ne ... (vezi toată discuția)