#-o am si eu o nedumerire.din luna iulie locuiesc in germania,si pasaportul meu romanesc expira in decembrie.am sunat la consulat si mi au spus ca in termen de 2 luni pot sa mi faca altul nou.intrebarea mea este daca eu ma duc in romania si imi fac personal un alt pasaport ,are ceva? trebuie neaparat prin consulat.mai mentionez ca in luna octombrie m am cununat aici in germania avand automat si drept de munca
Preschimbarea pasaportului prin intermediul consulatului dureaza datorita faptului ca verificarile de natura operativa se efectueaza tot in Romania prin intermediul serviciilor judetene de pasapoarte.
Puteti alege varianta deplasarii in Romania la serviciul judetean de pasapoarte in circumscriptia caruia aveti (ori ati avut) domiciliul si sa depuneti acolo cerere pentru eliberarea unui nou pasaport. In mod normal in cateva zile ar trebui sa aveti noul pasaport, fie pe cale normala fie in procedura de urgenta.=D>
va multumesc pentru raspunsul dat.as mai avea intrebare,tot legata de acest subiect.sa zicem ca imi fac pasaportul cel nou in romania,pot eventual dupa aceea sa ma adresez consulatului roman sa mi aplice o stampila cu noua adresa de aici din germania? va intreb acest lucru pentru ca am auzit ca se poate face asa :stunned:
va multumesc pentru ajutor!as mai dori sa stiu daca se poate ,un raspuns la urmatoarea intrebare : sotia mea are cetatenia germana si romana locuind in Germania de 18 ani,eu am deocamdata doar cea romana ,avand doar domiciliul in Germania.in cazul in care sotia mea ar naste un copil ,care va fii cetatenia lui?..
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pasaport expirat
ioanabn
buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)