avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Termen de eliberare conditionata din penitenciar
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Termen de eliberare conditionata din penitenciar

Soțul meu este închis din 11.01.2018 în Italia pentru furt. L au condamnat la un an jumătate din, din ce am înțeles anul la ei este de 8 luni și jumătatea ar fi 4 luni. Am câteva nelămuriri. Ce înseamnă "A obținut o reducere a pedepsei pentru un comportament bun." cât s ar putea reduce din pedeapsa, când ar putea ajunge acasă? Țin sa precizez ca muncește.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:00, 13 Septembrie 2018
Ce întrebare este aceasta ? Nu înțelegeți ce inseamna reducerea pedepsei?
Cred ca ați putea suna la Penitenciar și întreba acolo când vine acasa?
Buna dimineata,

Doamna avocata, utilizatorii scriu in acest forum pentru a fi indrumati sau ajutati cu un raspuns. Modalitatea in care v-ati formulat raspunsul lasa de dorit. Daca utilizatoarea cunostea ceea ce inseamna un an penal nu mai scria in forum.
Un alt aspect este raspunsul dvs. prin care o sfatuiti sa sune la penitenciar pentru a intreba cand va fi eliberat sotul. Aici sunt doua aspecte la care trebuia sa va ganditi inainte de a scrie. Primul, poate utilizatoarea nu cunoaste limba italiana ( si am convingerea, din ceea ce a scris, ca dansa se afla in Romania si nu cunoaste aceasta limba). Al doilea si cel mai important, daca suni la un penitenciar nu iti vor spune data eliberarii unui detinut. Dvs. ca avocata stiti foarte bine ca exista comisii de eliberare conditionata care stabilesc daca detinutul a indeplinit conditiile pentru a putea fi eliberat mai devreme. Dar nu ei sunt cei care hotarasc eliberarea (ei doar propun), ci instanta.

Va rog ca pe viitor sa va argumentati raspunsurile sau nu raspundeti.
Considerati acest mesaj ca fiind un avertisment. Data viitoare va pot suspenda temporar contul de utilizator.

O zi buna!
Moderator
Monica Ionescu

avocatmaria a scris:

Ce întrebare este aceasta ? Nu înțelegeți ce inseamna reducerea pedepsei?
Cred ca ați putea suna la Penitenciar și întreba acolo când vine acasa?
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
DianaDennis

Incercati sa contactati un avocat care cunoaste legislatia din Italia pentru a va clarifica aspectele mentionate de Dvs. Nu va poate raspunde nimeni cu precizie cand va fi eliberat sotul Dvs. Un raspuns orientativ ati putea primi de la o persoana competenta in acest domeniu.
Eu nu va pot ajuta, sunt consultant fiscal.

Toate cele bune. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala de soferi in italia. conditii... CRISTI DROZMAN CRISTI DROZMAN CE TREBUIE SA INDEPLINESC PENTRU A FACE SI OBTINE PERMISUL DE CONDUCERE CATEGORIA B IN ITALIA ? (vezi toată discuția)
Bine v-am regasit!  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Buna seara! Dupa o lunga perioada, revin pe forum cu speranta ca voi putea ajuta macar in parte, comunitatea romana care locuieste si lucreaza in Italia. ... (vezi toată discuția)
Recurs Stefan1989 Stefan1989 Buna seara, Am si eu o probleam o prietena de a mea a fost arestata de curand pe baza unor semnaturi pe niste cecuri, care ia zice ca nu le-a seman ia zice ... (vezi toată discuția)