avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... protectia muncii in timpul concediului de maternitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

protectia muncii in timpul concediului de maternitate?

Buna seara. Este posibil sa tin protectia muncii la firma unde lucrez, fiind momentan in concediu de maternitate? Mentionez ca eram incadrata contabil, dar tineam si PM in urma unui curs de Inspector PM, platit de societatea angajatoare anul trecut. Stiam ca timp de 2 ani sunt obligata sa tin PM, sau sa restitui banii pentru curs. Sau este posibil sa inchei un contract pentru cate 2 ore la 3 luni ca sa efectuez instructajul periodic de PM? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:03, 9 Noiembrie 2009
Contractul de munca fiind suspendat nu mai aveti dreptul de a efectua instructajele. Nu puteti incheia contract cu timp partial. Nu veti plati cursul deoarece nu ati parasit unitatea, este vorba de o suspendare pe timp determinat conform legii. Angajatorul poate apela la servicii externe sau pregateste alt inspector.
Va multumesc frumos pentru raspuns si va mai deranjez cu o intrebare: este vreo lege/pararaf unde este scris lucrul acesta? As vrea sa i-o arat sefului meu care insista ca trebuie sa ma ocup si in timpul maternitatii de PM deoarece sunt angajata lui si mi-a platit cursurile? Va multumesc.
CCM Art. 49. - (1) Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
OUG 148/2005 Art. 12 (1)Plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
(2)Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 14 (1)Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 5 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.

deoarece sunt angajata lui si mi-a platit cursurile

si mama copilului pentru care statul vine in ajutorul dv. Suma platita la cursuri este modica, dar legal nu veti putea fi obligata sa o platiti.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alinushbv alinushbv Buna ziua, Sunt asociata si administrator al unei firme dar nu am realizat venituri si nici nu o sa realizez in urmatorii 2 ani. Sunt angajata la alta firma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie, incetare plata Ghiunghius Ghiunghius Buna seara.daca sotul pleaca din tara cu contract,el fiind in concediu pentru cresterea copilului i-o suspenda indemnizatia?trebuie neaparat sa mearga el sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dinamo2010 dinamo2010 daca am contract de munca pe perioada determinata, in caz ca sunt in concediu medical, perioada contractuala se prelungeste? caz: contract expira in ... (vezi toată discuția)