avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Exceptare contributii la SANATATE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Exceptare contributii la SANATATE

Sunt in evidenta Programului Nat. de Sanatate (diabet) si conform art.154 lit. f din noul cod fiscal sunt exceptata de la plata contributiei pt. Sanatate. Am adresa de la C.A.S.M.B. care atesta acest lucru, fiind specificat chiar si art. sus mentionat. Am prezentat documentul angajatorului dar acesta refuza sa imi aplice scutire pe motive futile si neclare. Am adus si scrisoare medicala pt. a demonstra ca afectiunea este curennta. Ce actiune juridica pot demara, o sesizare la ITM ?
Cel mai recent răspuns: Smarandache , utilizator 17:17, 13 Septembrie 2018
Conditionalitatea"daca nu realizeaza venituri" a fost eliminata,din textul lit. f prin ordonanta de modificare a C.F. de anul trecut. Asa a vrut legiuitorul, nu eu sau d.voastra. Consultati noul text al C.F. ca atare nici punctul referitor la ordinul ANAF nu are aplicabilitate in cazul meu. Exista in art. 154 persoane exceptate cu aceasta conditionalitate dar nu cele incadrate in evidenta Programului Nat. de Sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, DianaConst. DianaConst. Sunt gravidă cu o intreprindere individuala cu venit foarte mic,am fost la CAS si nu au vrut sa ma ia in evidență spunând ca legea s-a schimbat, vă rog ... (vezi toată discuția)
Cass datorat de femeile insarcinate SCosmina SCosmina Buna ziua, Conform Art 154 Alin 1 litera g) din Codul fiscal, eu inteleg ca femeile insarcinate (indiferent de luna de sarcina) ar trebui: -sa fie exceptate ... (vezi toată discuția)
Despre exceptarea de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate: nichiforov vasile nichiforov vasile Codul fiscal 2018, prevede la ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (1) ... (vezi toată discuția)