avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical sarcina

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot lua concediu medical si indemnizatie crestere copil daca in momentul de fata nu lucrez. Mentionez ca am lucrat cu contract determinat pana la 31 august. Si eu ar trebui sa intru in prenatal in noiembrie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 29 Septembrie 2018
Buna dimineata. Acum ce statut aveti, sunteti in somaj?
Pe ce perioada a fost incheiat contractul?
Inainte de acest contract ce statut ati avut?
Inca nu am reusit sa bag dosarul de somaj. Contractul l.am avut pe 1 an de zile. Inainte de acesta am lucrat tot pe perioada determinata 1 an de zile.
Ar trebui sa mergetii sa depuneti dosarul... Cand ajungeti intrebati si daca se poate beneficia de aceste concedii, pre si post natal pe perioada somajului, eu stiam ca se poate, in anumite conditii ( puteti gasi info aici la o cautare " concediu pre si post natal in perioada somajului" pe google..)
Pentru indemnzatie trebuie sa aveti venituri 12 luni in ultimele 24 anterioare nasteri copilului (eu zic ca aici nu sunt probleme, va incadrati... )
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Buna seara. As dori sa stiu si eu daca adeverinta de vechime din necesarul de documente pentru somaj se refera la revisal sau e cu totul altceva. Mentionez ca am lucrat in invatamant pe perioada determinata si nu stiu daca trebuie sa iau si revisal de la toate scolile la care am fost.
Depuneți actele pentru șomaj.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu de maternitate si ccc? mayer mayer In sept 2011 expira CIM determinat,incheiat pe o perioda de 2 ani.(2009-2011) Tot in septembrie, as indeplini conditiile pentru acordarea concediului de ... (vezi toată discuția)
Somaj si nastere ramona anomar ramona anomar Buna ziua!Am lucrat cu contract de munca din 01.11.2008 pana in 08.01.2010.Am intrat apoi din data de 08.01.2010 in somaj care se termina in 08.07.2010 . In ... (vezi toată discuția)
Doresc concediul prenatal dar angajatorul se afla in procedura de faliment catalinatoader2003 catalinatoader2003 Buna ziua. Sunt insarcinata in 27 de saptamani si doresc sa intru cat mai curand in concediu pre-natal. Angajatorul se afla in acest moment [b]in procedura ... (vezi toată discuția)