Pe scurt: am dat în judecată fiscul pentru că m-au pus să plătesc din nou ceea ce plătisem deja pentru sănătate în 2012. Am trimis toate documentele la tribunal (chitanțe din 2012, decizii de impunere, certificate de atestare fiscală cu 0 datorii). Am scris acolo inclusiv că fiscul mi-a pus poprire pe conturi și că a trebuit să plătesc din nou suma contestată ca să pot să trăiesc (apropo, dacă salariaților li se reține doar 33% din salariu, la PFA se reține tot, tot...). Citația pentru primul termen pomenea de plata unei cauțiuni despre care am aflat și eu că nu înseamnă ceea ce credeam ci că este o sumă pe care trebuie să o plătesc ca să nu mi se pună poprire pe conturi!!!!
Este evident că onorata instanță nu s-a obosit să citească tot ce i-am trimis. La fel de clar este că m-am înșelat cînd am crezut că îmi pot găsi dreptatea la tribunal... Întrebarea este cum aș putea să renunț la acest proces, fără să fiu sancționată (prea mult)? Repet, procesul încă nu s-a judecat, săptămîna viitoare ar fi primul termen.
Apropo, atunci cînd te judeci cu statul, reprezentat de juristul instituției respective, mai plătești cheltuieli de judecată dacă pierzi? Mie mi s-ar părea logic să nu pentru că d-aia primește respectivul salariu, dar... trăim în România.
Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat.
Va prezentati la termen si spuneti ca intelegeti sa renuntati la actiunea formulata.Nu o sa fiti obligata la plata cheltuielilor de judecata tocmai pt motivul precizat chiar de dvs.Daca partea adversa avea angajat av era alta situatie dar asa ati scapat de o cheltuiala.Dreptatea e o notiune relativa ca sa o gasim apelam la cei de profesie dar asta e alta discutie.Succes.
Eu vă mulțumesc din nou că v-ați făcut timp să-mi răspundeți, dar și treaba cu specialistul e o loterie. Într-un alt proces, a trebuit să plătesc și cheltuielile de judecată ale părții adverse pentru că avocatul meu nu s-a obosit nici măcar să depună chitanța la dosar...