avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuzul autoritatilor de a-mi elibera o CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuzul autoritatilor de a-mi elibera o CI

Buna ziua,

Sunt cetățean roman și am fost aproape 30 de ani în afara tarii, m-am reîntors pe data de 19 Aprilie 2018 în București, iar pe data de 28 la Timișoara, unde am avut ultimul domiciliu.
Datorită faptului ca mi-au fost furate toate actele, am ajuns în țara cu un Titlu de Călătorie eliberat de Consulatul General al României din Rio de Janeiro. Am fost la Evidența Populației din Timișoara și m-am informat ce a-și putea face și de ce am nevoie pentru eliberare unei CI. Am fost informat ca trebuie sa completez o cerere, sa fac 4 poze tip buletin și împreuna cu Titlul de Călătorie, pot sa depun cererea eliberării unei CI provizorie, ceea ce am și făcut, dar în momentul depunerii cererii, mi sa spus ca ași avea nevoie de mult mai multe acte (certificat de naștere, certificat de căsătorie, sentința de divorț, dovada a domiciliului în Brazilia, declarație de furt sau pierdere al actelor).
Totul ce NU aveam, în sfârșit, cu ajutorul prefectului din Timișoara, am reușit la sfârșitul lunii Iunie, am reușit sa mi se elibereze un duplicat al certificatului de naștere. De asemenea am încercat eliberarea unui pașaport temporar sau CRDS, dar și acesta este o problemă (necesitând dovada unui domiciliu în Brazilia, unde de fapt nu se cere acest fapt ca și în EU)
Intre timp am reușit și sentința de divorț recunoscuta în Romania și un contract de inchiriere a unei camere private într-un Hostel din Timisoara, dar mi-a fost spus, ca nu pot primi resedinta, sau domiciliu cu o adresa de Hostel.
De 5 luni încerc și umblu de la Pasapoarte la Evidența și invers. Nu mai am resurse financiare, pentru ca nu pott sa lucrez, nu pot sa inchiriez nimic, nu pot avea un cont în banca, nu pot călători, ma simt un prizonier liber în propria tara. Mi-a fost spus ca cu toate ca sunt cetatean roman, am și un CNP, buletin de identitate cu domiciliul în Timisoara dar expirat din 1999, ca situația mea este diferita, sunt cetatean roman de alta lasa? Nu am aceleași drepturi?
Nu mai știu ce sa mai fac, la cine să mă adresez, am făcut și demersuri la Direcția Generala a Evidentei Populatiei din Bucuresti, dar nici aceasta nu a fost luata în seama, nici nu mi-au primit cererea, deci fără numar de inregistrare. Mi-a fost spus încă, ca sa aduc o dovada ca nu aș fi renunțat la cetatenia romana, aș putea face o declarație pe proprie raspundere despre pierderea documentelor, dar trebuie legalizata la notar (cum sa legalizez fără un document de identitate valabil?)
Vă rog frumos, dați-mi o soluție, un sfat, unde aș putea sa duc, să mă adresez.

Cu stima,
Marius

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)
Refacerea actului de identitate dupa divort krisszz21 krisszz21 Prin procura speciala se poate face buletin nou cu numele de după divorț?Ce acte sunt necesare imputernicitului ?:( (vezi toată discuția)