avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru teren intravilan

Moștenesc un teren cu casa pe care nu îl pot înscrie în cartea funciară.In acte am 400 mp iar în realitate sunt 490 mp.de teren.Inscrierea în cartea funciară a fost respins de OCPI.Parintii cand trăiau sau judecat pentru uzucapiune,pe fond au câștigat dar a facut recurs primăria și tribunalul a desființat decizia de pe fond.Terenul este moștenit din 1920 de familie.Primăria a invocat în apărare niste aberații cum că nu sa plătit impozit pe 490 mp ci doar pe 400, dar bunicii niciodată nu a știut că are mai mult teren,așa este toată strada ,nu sa afectat vecinătățile.Stiie cineva vreo soluție cum îl pot intabula macar terenul din acte?Primăria refuza sa elibereze certificatul pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca posesor și nici nu vrea sa ia terenul care este in plus.Exista vrei soluție sa intabulez terenul?
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
Gabriel hb, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigliola , utilizator 17:31, 19 Ianuarie 2024
Buna ziua! Consultati un inginer cadastrist cu experienta, poate exista o solutie administrativa, cum ar fi actualizarea cadastrala. Din punctul meu de vedere, daca vi s-a respins irevocabil actiunea in uzucapiune, nemaiavand aceast cale ati putea incerca o obligatie de a face pentru inscrierea posesorilor, proband situatia cu martori si o expertiza, ulterior revenind asupra problemei intabularii.
Mulțumesc pentru răspuns.Actualizare nu pot face pentru că nu a fost înscris niciodată în cartea funciară..Cu o firma de cadastru am vorbit și nu poate face nimic ,toții vecini au cadastrul făcut singura latura care nu are cadastru este cea de la stradă ,primăria nu este de acord sa mut gardul că sa poată să își ia terenul pentru că stric alimentul străzii.

Cabinet Individual de Avocatura a scris:

Buna ziua! Consultati un inginer cadastrist cu experienta, poate exista o solutie administrativa, cum ar fi actualizarea cadastrala. Din punctul meu de vedere, daca vi s-a respins irevocabil actiunea in uzucapiune, nemaiavand aceast cale ati putea incerca o obligatie de a face pentru inscrierea posesorilor, proband situatia cu martori si o expertiza, ulterior revenind asupra problemei intabularii.

In aceeasi situatie sunt si eu. Mi-e frica ca Primaria sa nu-mi ia terenul. Ce pot face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare inscriere cerere de uzucapiune in cartea funciara Lukit Lukit Buna ziua. Cum putem verifica va rog frumos daca un posesor incearca sa uzucapeze? Adica ce act pot solicita de la Cartea Funciara din care sa rezulte ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)
Posesie, construire Maria Ioana43 Maria Ioana43 Am obtinut un teren prin uzucapiune, l-am inscris in CF si am devenit posesor urmand ca in 3 ani sa devin proprietar. Pot sa construiesc pe el o casuta? ... (vezi toată discuția)