avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E corectă taxa de habitat pentru o casă de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E corectă taxa de habitat pentru o casă de la țară, nelocuită?

Buna ziua,
fratele meu si cu mine avem o casa intr-o comuna Motaieni. Eu traiesc in Germania, el in Romania. Casa nu e locuita. Acum din 2018 primarul a introdus o lege de habitat cu destinatie speciala de salubrizare HCL nr. 9. Inteleg ca noi doi trebuie sa platim pe luna 12 lei, indiferent ca nu se produce gunoi. Din ce stiu, el plateste si pt. mine impozit, de asta nu sunt scutita. Dar de ce taxa asta de salubritate? Ce pot face, sa scriu la primar? Ma ajuta cu ceva?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adriana S100 , utilizator 18:48, 16 Ianuarie 2019
Cum ati reusit sa nu platiti de 6 ani???si noi suntem in aceeasi situatie cu o casa in Pucioasa sat nelocuita dar,desi am ignorat aceasta taxa pana acum/cat era pusa pe facturile de electricitate/ vad ca au pus-o langa impozite pe care de obicei nu le putem ignora! Am scris la primarie dar au facut doar reducerea la 12lei/luna,,,in conditiile in care noi locuim in Bucuresti,,Am vazut si o declaratie a directorului ADI care spunea cu sfidare ca n-avem decat sa-i dam in judecata caci fara 8lei/luna nu scapa nimeni,,,Cum e posibil???Primarul Pucioasei a spus acum un an ca e o taxa anormala ptr casele nelocuite si a propus eliminarea ei dar nu s-a facut nimic!!!! este un evident ABUZ !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu de salubrizare Nicu Radu Nicu Radu Parintii mei locuiesc intr-o comuna din judetul Arges, iar autoritatile locale ii obliga sa plateasca Taxa Locala pentru salubrizare, desi parintii mei nu ... (vezi toată discuția)
Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)
Plata taxa de habitat Vibor Vibor Parintii mei care au decedat detineau o casa. In urma anchetei sociale efectuate de serviciul primariei Targoviste s-a stabilit ca in acea casa nu locuieste ... (vezi toată discuția)