avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am deschis succesiune dupa sotul meu, decedat anul trecut. Apartamentul in care locuiesc este cumparat inainte de casatoria noastra, cand sotul meu era casatorit cu doamna X. Cota este 75% eu si 25% sotul meu.Ce drepturi are fosta sotie, d-na X, la acest apartament? Mentionez ca la succesiune vine in afara de mine, fiica sotului meu din prima casatorie si fiul nostru. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: crisalexa , utilizator 09:47, 28 Septembrie 2018
Fosta sotie nu are nici o legatura cu succesiunea ei. Cota ei este determinata de actul prin care a dobandit-o. Pana la proba contrara se presupune ca sotii au avut o cota de contributie de /2 pentru fiecare.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In 2018 doamna x a decedat. a fost casatorita de 3 ori, la data ... Keyla Keyla In 2018 doamna X a decedat. A fost casatorita de 3 ori, la data decesului fiind casatorita cu sotul nr.3. In urma ei a raman singurul fiu, din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune opinii diferite ? ContSters24701 ContSters24701 Nu sunt de specialitate juridica , asa ca voi face apel la bunavointa Dvs. Speta este urmatoarea: X se casatoreste , are doi baieti , sotia moare.Nu face ... (vezi toată discuția)
succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)