avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In 2018 doamna X a decedat. A fost casatorita de 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In 2018 doamna X a decedat. A fost casatorita de 3 ori, la data ...

In 2018 doamna X a decedat. A fost casatorita de 3 ori, la data decesului fiind casatorita cu sotul nr.3. In urma ei a raman singurul fiu, din prima casatorie, sotul supravietuitor ( care nu este tatal fiului), si tatal defunctei. Lucurile stau astfel:
- in anul 2004, tatal doamnei X si unic proprietar al unei case decide sa se casatoreasca. Viitoarea sotie are pretentii la casa, asa ca tatal doamnei X doneaza fiicei sale 3/4 din casa si sotiei 1/4 pastrandu-si dreptul de uzufruct. Alte clauze nu exista in actul de donatie. La momentul donatiei fiica nu era casatorita, divortase de sotul nr.2.
- in anul 2018 donatara moare, intre timp tatal ei divortase de doamna care a ramas cu cota de 1/4. Fiul donatarei amana dezbaterea succesiunii pana anul acesta, cand cere un extras de CF pentru cota de 3/4 a mamei sale. Surpriza. In acte apare ca unic proprietar al cotei ( de fapt, a intregii case acum) fosta sotie a tatalui doamnei x, care la momentul decesului doamnei X avea 1/4. In CF apar doua mentiuni :
in 2019- ,,intabulare ,drept de proprietate,mostenire, dobandit prin Succesiune, cota 1/1, tatal defunctei (???- aici este problema- exista fiul supravietuitor);
in 2021- ,,intabulare, drept de proprietate, drept intretinere dobandit prin Conventie, cota 1/1 ex-sotia tatalui defunctei.
Va rog un sfat pentru fiu. Nu are acte privitoare la starea civila a mamei, nu are decat actul ei de deces. Pe actul de deces are alt nume decat in CF. Doama X a schimbat 4 nume in timpul viretii si a locuit in strainatate. Are sanse sa recupereze casa? Pana la urma era unicul succesor. Care sunt procedurile de urmat? Ce presupune si cat ar dura un eventual proces?

Alte discuții în legătură

Acte succesiune Keyla Keyla Mama a decedat in 2018, eu sunt singurul copil. La data decesului mama era casatorita. Nu am dezbatut succesiunea pentru ca sotul ei avea domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)
succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)