avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale situatii asociat SRL si sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

situatii asociat SRL si sediu social

1) Un functionar public poate fi asociat intro societate comerciala?

- Statutul funcionarilor publici 188/1999:
"Functionarii publici nu pot detine functii in regiile autonome, societatile comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ.
Functionarii publici nu pot exercita la societati comerciale cu capital privat activitati cu scop lucrativ care au legatura cu atributiile ce le revin din functiile publice pe care le detin si nu pot fi mandatari ai unor persoane in ceea ce priveste efectuarea unor acte in legatura cu functia pe care o indeplinesc. "
- Legea 161/2003 ( transparenta functii publice..): "Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată"

Notiunea de "functie" sau "alte activitati" in cadrul societatilor comerciale include si calitatea de asociat?

2) Daca un sot vrea sa faca sediu social in apartamentul proprietate comunca a celor doi soti, are nevoie de acordul celuilalti sot? si daca da, trebuie in forma autentificata la notar?



Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 10:42, 3 Aprilie 2006
functionarii publici nu pot fi asociati

da, este nevoie si de acordul sotului pentru sediul social
practic, contractul (comodat, locatiune) va fi semnat de ambii soti cu societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. doresc sa va intreb, am un srl la care sunt administrator ... Pop Claudia92 Pop Claudia92 Buna seara. Doresc sa va intreb, am un Srl la care sunt administrator si doresc sa ma angajez în administrația publică. Intervine conflictul de interese ... (vezi toată discuția)
Functionarul public poate fi asociat la un srl? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, Este posibil ca un functionar public sa fie si asociat la un srl? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati ale functionarului public ciandreea ciandreea As vrea sa stiu, daca prestarea unor servicii pe baza unui contract de colaborare cu o societate comerciala sau cu o asociatie este sau nu considerata ... (vezi toată discuția)