Buna ziua,
anticipat doresc prin a-mi cere scuze, ca revin cu acest subiect, care deja mi-a fost explicat anul trecut in septembrie (vezi link:
avocatnet.ro/forum/discutie_... ).
Azi, ascultand stirile de la televizor, am auzit ca, totusi, conform procedurilor in vigoare, daca camera video nu este omologat nu poate constitui dovata in instanta (cazul de la TV: un sofer a filmat cu camera video un alt sofer, de tir, care mergea pe contrasens. Din spusele prezentatorului de stiri,
politia nu poate sa-i faca nimic, chiar daca il prinde pe faptas tocmai ca, camera video nu era omologat).
Sa inteleg ca, daca se filmeaza un lucru care incalca orice regulament (accident, furt, talharie la drum lung, acrosarea unui biciclist, etc.) atunci filmarea poate fi ignorata total in instanta, iar persoana care a savarsit infractiunea sa scape "basma curat"?
Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru linistea mea sufleteasca. Nu este o zi sa nu prind o persoana care se crede "Batman" la volan si nu tine cont de alte persoane. E drept, nu ma plang cu fiecare filmare, dar totusi, Doamne feri, sa fie un caz nedorit si sa ma trezesc in tribunal, ca X-scu scapa "basma curata" din simplul motiv de mai sus mentionat.
(Personal as obliga ca toti care au masini/biciclete/moticiclete (vehicul in miscare) sa detina camera video si legea sa ia in considerare orice eveninemt neregulamentar filmat cu camera video, probabil ca atunci ar exista mai putini Batman -i la volan si mai multi oameni prudenti.)
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
- Béla