avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tot despre furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tot despre furt

Buna ziua,
iaca o poveste.
Se duce o matusa de-a mea la cumparaturi, intr-un supermarket, impreuna cu baiatul ei. Fac ei ce cumparaturi le trebuie si la un moment dat pramatia (baiatul) pune ceva produse in geanta matusii si, sub pretext de plictiseala ii zice ca o asteapta afara.
La casa de marcat, o prind astia pe matusica cu matza (produsele) in sac. Nu stiu cum. Camere video, observatie.. nu cred ca are importanta. Femeia habar nu avea ce se intampla, da in balbaiala... angajatii chiama politia, o salta, o duc la sectie si dupa vreo 5 ore de ancheta matusa semneaza ce vor ei...
Acuma.
Ori si-a pierdut firea, ori s-a zapacit (e foarte emotiva, daca vine politia in vizita da in balbaiala), ori s-a prins ca feciorasu' a comiso.. Nu stiu decat ca si-a asumat toata raspunderea si are (??) dosar penal.

Intrebare mea e ... ce poate pati? Inchisoare? (Doamne fere..) Amenda?
A.. si nu prea se pune problema sa-si schimbe declaratia sa-l dea in gat pe fii-so...
Cel mai recent răspuns: anamarian , utilizator 21:34, 19 August 2008
mai mult ca sigur ca nu o sa faca inchisoare.In aceste cazuri de regula totul se finalizeaza cu o scoatere de sub urmarire penala pe motiv ca fapta nu prezinta gradul de pericol al unei infractiuni si i se va aplica o sanctiune administrativa constand intr-o amenda. De asemeneea se va tine cont si de circumstantele personala ale matusii dvs( lipsa antecedentelor penale, faptul ca este incadrata in munca etc).Va scapa cu o amenda in cel mai rau caz.Insa pe viitor sa aiba grija! Legea pedepseste furtul, si nu distinge intre furturi marunte( cum este cazul dvs) si furturile prin care s-a produs p paguba patrimoniala mai insemnata.

MULTUMESC!
Stiu ca se pedepseste. Nu stiam cum...
Pe viitor, ea n-are nicio treaba, pramatia de fecior e necazul. Daca erra vorba de el, nu ma interesa deloc.
Inca odata, multam de raspuns, si de sfaturi!
poate dumneavoastra ca avocati vedeti mai frumos lucrurile ,dar eu nu vad sa se aplice art 18 ccp in cazul unui furt din magazin care oricum e furt CALIFICAT.Ar avea o sansa daca copilul e minor,sub 14 ani,si exista inregistrari video care sa arate ca baiatul a pus lucrurile in geanta,asa scapa basma curata si ea si copilul:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin ionela039 ionela039 impreuna cu prietenul meu,am plecat la cumparaturi in real.am luat mai multe produse pe care le-am pus in cos...am intrat in camina de proba unde am probat o ... (vezi toată discuția)
Cica:''furt calificat''...ce inseamna?! ana333 ana333 Buna....sunt disperata...va rog ma puteti ajuta....in urma cu ceva timp am fost intr-un hypermarket si mi-am achizitionat cateva bunuri...am dat si pe la ... (vezi toată discuția)
Furt hypermarket 2 ralooca ralooca Buna seara. Astazi am fost intr-un hypermarket unde am facut cumparaturi in valoare de 80 lei, dar pe langa produsele achitate am sustras produse in valoare de ... (vezi toată discuția)