avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt hypermarket 2
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt hypermarket 2

Buna seara. Astazi am fost intr-un hypermarket unde am facut cumparaturi in valoare de 80 lei, dar pe langa produsele achitate am sustras produse in valoare de ~200 lei pe care le-am bagat in geanta. La casa de marcat am fost oprita si somata sa scot tot ce am in geanta. Agentii de paza au chemat politia, aceasta venind, am fost pusa sa dau declaratie, cu mine am avut si copilul unei prietene de care aveam grija. Au scos bon pe produsele neachitate pe care l-au atasat la dosar. Le-am spus daca pot plati produsele si mi-au raspuns ca nu. Politistul mi-a comunicat, dat fiind faptul ca este prima abatere, prejudiciul a fost recuperat in procent de 100% si intentia nu a fost de furt, ca voi scapa cu o amenda administrativa.
O intrebare am: Este adevarat ce a spus politistul.. si in ce procent voi putea scapa doar cu amenda administrativa ? Va multumesc pentru timpul acordat articolului meu si imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale. (tremur toata)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:07, 13 Aprilie 2010
cum adica, intentia nu a fost de furt? a mai asistat si copilul prietenei..
oricum, sa va reprezinte un avocat la proces, sa va creasca sansele de a scapa doar cu amenda
Puteti gasi o dezbatere extrem de interesanta pe aceasta tema in cadrul sectiunii "Furt din Hypermarket_1:)
Asteptam cu interes "Furt din Hypermarket reloaded":))
Fara a intra in detalii... probabil va paste o amenda administrativa si cateva drumuri pe la politie!
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Tocmai detaliile sunt cele mai importante. Ultimele doua intrebari.
1. In ce constau drumurile la politie?
2. Pe amenda administrativa ce scrie concret? (in cazul in care stiti)
Va multumesc mult!!
Daca ati furat va intereseaza si veti suporta probabil consecintele faptei dvs,indiferent de motivatia pe care doriti sa i-o dati acesteia.
Ce mi se pare mie mai grav decat toate,este faptul ca ati facut aceasta infractiune in prezenta unui minor.
Nu am sa discut despre exemplul pe care trebuia sa i-l dea un major unui minor (bla,bla,etc)pentru ca cele ce voi scrie,oricum sunt "post factum"(dupa comiterea faptei)si nu mai au niciun rost,pentru ca probabil nu vor avea nicio rezonanta pentru dvs.,dar putem vorbi despre un act de inconstienta crasa care poate avea efecte juridice si asupra dvs,dar mai ales asupra unui copil(daca se dovedeste ca a participat la infractiune) ,situatie ce poate constitui o circumstanta agravanta,daca s-ar retine prevederile art.75 lit c cpen(fapta comisa de un major si un minor).
Pe acest aspect,daca exista o participatie a minorului la fapta se vor pronunta organele in drept,in urma probelor ccare vor fi administrate ,inclusiv a imaginilor video de la camerele magazinului.
Sunteti vinovata de savarsirea infractiunii de furt calificat,conform art.208-209 lit.e(in loc public) c.pen,fapta sanctionabila cu inchisoare de la 3 ani la 15 ani.
Prejudiciul mic,a fost acoperit prin restituirea obiectelor sutrase,probabil ca ati fost la prima fapta ,iar daca abordati o atitudine de recunoastere a faptei si de colaborare cu organele de politie si cu instanta judecatoreasca,daca nu se dovedeste si participatia copilului la fapta,puteti beneficia de o sanctiune cu amenda administrativa aplicata de procuror,conf.art.18/1 c.pen.
Sper sa va tineti mainile in buzunar cat mai adanc,dar daca mai aveti astfel de intentii sa nu mai luati copii cu dvs.
A doua oara ,s-ar putea ca pedeapsa aplicata sa fie cu privare de libertate.
Imi cer scuze ca nu am precizat ca minorul are 1 an si 6 luni, nu puteam nici eu sa-i dau un exemplu, nici el sa participe la infractiune. Asa se intampla cand nu gandesti pe moment si te lasi luat de val. Omul din greseli invata ca pe viitor sa nu le mai repete, exact asta se va intampla.

Alte discuții în legătură

Cica:''furt calificat''...ce inseamna?! ana333 ana333 Buna....sunt disperata...va rog ma puteti ajuta....in urma cu ceva timp am fost intr-un hypermarket si mi-am achizitionat cateva bunuri...am dat si pe la ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - germania cella56 cella56 si eu am furat in germania dar la iesire din Karstadt ma oprit o civila nu stiam cine e si am facut pe prostu si am incercat sa plec .... ma imobilizat cu una ... (vezi toată discuția)
Tot despre furt fulcrum fulcrum Buna ziua, iaca o poveste. Se duce o matusa de-a mea la cumparaturi, intr-un supermarket, impreuna cu baiatul ei. Fac ei ce cumparaturi le trebuie si la un ... (vezi toată discuția)