In aceasta seara am primit o instiintare si in acelasi timp o invitatie la Primarie cu privire la crestea si educatia copilului meu.
Tatal acestuia, cu care am o relatie defectuoasa inca de la nasterea copilului a cerut in instanta modificare programului de vizita, care initial era in prima si a 3 a sapt din luna de la 10-12 sambata si duminica si pe care drept sa va spun nici macar atunci de cele mai multe ori nu se prezenta, cerand urmatoarele:
- prima si a 3a sapt din luna de sambata ora 10 pana duminica ora 14
-o saptamana din vacanta de iarna
- o luna din vacanta de vara de pe 01.07-31.07
- de sarbatorile pascale si de craciun in anul impar la el cat si de ziua de nastere a lui si in zilele de nastere ale copilului
Intrebarea mea este ce pot face ca dansul sa nu castige cele cerute, avand in vedere ca acesta nu s-a prezentata la programul de vizita din ultimele 5 luni, nu a dat niciun semn si nici nu mi a adresat vreo intrebare cu privire la starea copilului in tot acest timp, are un comportament violent chiar si cu parintii lui ?
specific ca el si-a motivat prezenta cerere prin faptul ca eu nu ii permit sa aibe contact cu baiatul desi chiar daca mi am schimbat domiciliul i-am specificat si dansului adresa si oricand ar fi putut sa vina sa -l vada
Martonze
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Împăcaţi-vă cu gândul că puteţi să împiedicaţi modificarea programului de relaţii personale, încă a cerut prea puţin, unii cer de vineri până duminică şi dupăamieze în cursul săptămânii.
La Autoritatea Tutelară a depus reclamaţie, de care are nevoie ca dovadă că el se interesează de copil, veţi găsi în dosarul de la judecătorie reclamaţia lui; când mergeţi acolo, povestiţi ceea ce aţi scris aici, oricum, aceia vor da un răspuns standard: "copilul e bine îngrijit, prezenţe tatălui e importanţă în viaţa copilului, recomandăm consilierea psihologică a părinţilor şi mediere"
Cel mai avantajos pt. dvs. este să fiţi de acord cu cererea lui, ca să nu plătiţi cheltuieli de judecată, adică banii daţi de el avocatului său şi nu vă angajaţi nici dvs. avocat, pur şi simplu mergeţi în faţa instanţei şi declaraţi că sunteţi de acord. Rezultatul e oricum acelaşi.
Instanţele nu sunt interesate de comportamentul tatălui, că nu vine la copil, că nu se interesează de el, că nu plăteşte pensia alimentară, programul de vizită e sfânt şi obligatoriu să-l respectaţi dvs., NU şi el, pentru el e doar un drept.
Eu trec exact prin aceeasi problema. Diferenta este ca prefer sa nu merg la copii deoarece "mama lor" se poarta foarte necuviincios verbal cu mine, si imi distruge echilibrul psihic pe care cu greu am reusit sa il stabilizez. Ar fi indicat sa aveti o relatie de prietenie, incarcata cu zambete si discutii calme si asertive.
Daca nu se poate, mergeti la consiliere.
La mine nu se mai poate nici cum si nici la consiliere nu vrea sa mearga.