avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire drept proprietate

Am si eu o nelamurire in privinta legii retrocedarii terenurilor. Va rog, daca se poate sa-mi oferiti informatii lamuritoare cu privire la aceasta lege. Va prezint in continuare situatia mea:
In anul 1960 parintii mei au cumparat un teren intravilan in sectorul 1 de la o persoana fizica, careia i-au achitat costul intregii suprafete cumparate. Dupa ce s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare, statul comunist l-a luat abuziv, acordand o despagubire simbolica. In prezent acest teren este in proprietatea unei scoli generale.
In anul 1991 am depus la primaria sectorului 1, in baza legii 18, o cerere pentru retrocedarea acestei suprafete de teren. Precizez ca nu am primit raspuns la cererea noastra. (Am pastrat numarul de inregistrare al acesteia .)
Tinand cont de cele relatate, cat si de prevederile actuale ale legii retrocedarii va rog sa-mi spuneti si mie daca mai am vreun drept asupra acestui teren.
Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 07:44, 15 Decembrie 2006
in mod normal dvs. daca nu ati primit un raspuns de la comisia locala de aplicare a legilor fondului funciar, ar trebuii sa solicitati acestora sa va comunice ce s- a intamplat cu solicitarea dvs. in cazul in care exista o hotarare a comisiei judetene de aplicare a legilor fondului funciar, banuiesc ca de invalidare daca pana acum nu vi s-a comunicat nimic, desi chiar si in acest caz trebuia sa vi se comunice acest aspect. oricum daca acesta hotarare exista solicitati comunicarea acesteia si inca sunteti in termen de a solicita instantei de judecata sa se pronunte cu privire la cererea dvs.( in teremn de 15 zile de la comunicarea hotararii comisiei judetene).de asemenea chiar daca punerea in posesie se face pe amplasamentul vechi liber, daca acasta nu e posibil vi se pot acorda despagubiri sau vi se reconstituie dreptul pe un teren liber.
sper sa rezolvati problema, chiar exista solutie.
Trebuie sa solicitati raspuns la cerea dvs de unde ati adresat-o. Trebuia de atunci si pana acum sa faceti" carare" la autoritatea respectiva. in unele situatii hotararile au fost afisate la sediul instiututiilor. Solicitati raspuns si acesta va putea fi atacat.
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
Termenul legal de solutionare a unei cereri este de 30 de zile de la data inregistarrii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar primaria certeze primaria certeze In ce termen poate fi atacata o Hotarare a Comisiei Judetene de fond funciar prin care a respins cererea unei comune de retrocedare a unei suprafete de teren? ... (vezi toată discuția)
Problemã legea 18/1991 catalin.b catalin.b Buna ziua! As dori câteva păreri referitor la modul in care trebuie sa acţionez pentru cazul prezentat în continuare. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Primaria poate fi actionata in instanta? teoma teoma Buna. Am si eu un caz: tata a cerut pamantul inapoi cu legea 18 dar nu i-au luat cererea in seama la primarie, si au dat pamantul mamei lui, ca cica asa se ... (vezi toată discuția)