avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate casa

Buna seara! Sotul meu a mai fost casatorit si in timpul casatoriei a achizitionat o casa impreuna cu fosta sotie. Dupa divort i-a platit acesteia partea ei din casa.Ce trebuie sa facem sa apar acum eu pe contractul de casa?Casa a fost cumparata de la stat.Daca nu apar pe acel contract nu am dreptul la nimic daca i se intampla sotului ceva?Mentionez ca din prima casatorie are doi copii iar noi avem un copil impreuna!
Cel mai recent răspuns: camycris , utilizator 19:01, 16 Septembrie 2018
Pentru a fi trecuta in contract trebuie sa va doneze o cota. In cazul decesului sotului veti mosteni in calitate de sotie supravietuitoare 1/4 chiar daca nu va trece in actul de proprietate iar toti copiii vor mosteni impreuna restul de 3/4 indiferent din ce casatorie a tatalui provin.
Multumesc mult! Si ca sa imi doneze o parte din casa unde trebuie mers? La notar? Multumesc!!!
Numai la notar.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stefanica1975 stefanica1975 Acum 7 ani a decedat soacra mea si a ramas dupa dansa o casa la tara,mostenita de dansa de la mama si un apartament achizitionat impreuna cu sotul. In acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire ioanabarbu ioanabarbu Sunt la a doua casatorie. Am cumparat inainte de a doua casatorie un apartament cu credit bancar, cu avans platit la vanzator. Acum platesc ratele pentru ... (vezi toată discuția)
Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)