avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen redobîndire permis de conducere suspendat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen redobîndire permis de conducere suspendat pentru depășirea vitezei legale

Bună seara.
Pe data de 01.08.2018 am fost depistat în trafic de aparatul radar cu o viteză de 103 km la oră, am fost sancționat cu amendă și mi s-a reținut permisul de conducere și mi s-a dat în schimb o dovadă de 15 zile cu drept de circulație.
Am înțeles că pentru susținerea examenului ar exista un termen de 30 de zile (nici polițistul n-a știut să mă lămurească dacă e sau nu așa). Întrebările mele sunt următoarele:
De când începe acest termen, de la data constatării contravenției (01.08.2018) sau de la data expirării termenului de valabilitate al dovezii de circulație (16.08.2018)?
Dacă am depășit aceste 30 de zile, mai pot susține examenul să-mi recuperez permisul înainte de cele 90 de zile?

Alte discuții în legătură

Susupendare permis tom33 tom33 In data de 18 /10.2015 in jurul orelor 15 : 30 ,pe raza judetului Buzau am fost depistat de echipajul radar fix cu viteza peste limita legala in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt viteza. Nicu ioan Nicu ioan Buna , îmi cer scuze , am permis de 21 de ani in acești ani n-am avut o amenda de circulatie, dar in 14-05-2019 am fost depistat de aparatul radar chiar la ... (vezi toată discuția)