avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis Pt viteza.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis Pt viteza.

Buna , îmi cer scuze , am permis de 21 de ani in acești ani n-am avut o amenda de circulatie, dar in 14-05-2019 am fost depistat de aparatul radar chiar la intrare in loc Sălăjeni Jud Sălaj după cum spun agenții cu 103 km la ora la semn localității după care am încetinit. Oare dacă contest, reținerea permisului am șanse de câștig in instanța? OK admit, poate ca am greșit,semnul de localitate când l-am văzut am început sa ancetinesc, normal, așa spun și agenții dar aveam 103km la ora in dreptul lui.Am greșit plătesc amenda dar reținerea permisului as putea sa o contest?
Cel mai recent răspuns: Nicu ioan , utilizator 19:08, 25 Mai 2019
Daca se vede ca doar ce intrai in localitate, si tinand cont ca in 21 ani n-ai avut nici o amenda, cred ca o sa-ti reduca la avertisment.
Dacă în afara localității ați circulat tot cu viteza de 103 km/h ați încălcat cu puțin regimul de viteză în zona respectivă. și puteți fi sancționat în cel mai rău caz cu avertisment. Din imaginile de pe Google Maps apreciez că ați avut vizibilitatea necesară pentru a putea reduce viteza până la limita regulamentară. Trebuie făcute niște calcule simple care să stabilească cu exactitate dacă aveați sau nu posibilitatea de a reduce viteza până la valoarea de 50 km/h.
In funcție de tipul radarului folosit ar fi utilă analizarea unei înregistrări a aparatului timp de 20 ... 25 secunde.În mod obligatoriu poliția trebuie să demonstreze că viteza de 103 km/h a fost înregistrată după ce autoturismul se afla în localitate.. Dacă procesul verbal de contravenție l-ați primit pe data de 15.05.2019 ultima zi în care puteți depune plângerea contravențională este 30/05.2019. În caz de nereușită nu aveți de pierdut decât suma de 20 lei - taxa judiciară de timbru. Dar, dacă aveți câștig în cauză ...... Solicitați dovada că ați circulat cu 103 km/h, iar locul în care ați fost depistat cu această viteză se află în localitate.
ing. Ioan Ciobanu

Nicu ioan a scris:

Am greșit plătesc amenda dar reținerea permisului as putea sa o contest?

Să zicem că ați putea contesta, ce argument juridic ați avea? Nu are nici o relevanta de câți ani conduceți și ce cazier rutier aveți, legea din România nu tine cont de așa ceva.
Va multumesc tuturor Pt sfaturi.O seara plăcută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestatie/reducere suspendare permis dsptc dsptc Astazi am fost detectat de un aparat radar TRU-CAM, situat in zona Cleja-Racaciuni,jud.Bacau, DN2, cu viteza de 103km/h, in urma caruia mi s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare Camelia_Pampa Camelia_Pampa Buna ziua, Acum doua zile am fost surprinsa de un radar in miscare, venind de pe contrasens, cu viteza de 103km/h in localitate. Eu am un loc de munca unde ... (vezi toată discuția)