avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie/Reducere suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie/Reducere suspendare permis

Astazi am fost detectat de un aparat radar TRU-CAM, situat in zona Cleja-Racaciuni,jud.Bacau, DN2, cu viteza de 103km/h, in urma caruia mi s-a suspendat permisul pe perioada a 90 de zile. Fiind duminica in drum spre Bucuresti era aglomerat, si fapt confirmat si de politist partea de teren extravilan de la iesirea din satul cleja a devenit intravilan, iar in cele din urma restrictia de 50km/h continua si in zona in care pana acum se circula cu limita de 100km/h fiind in afara localitatii pana in Valea Mica, Gheorghe Doja. Semnalizarea nu este corespunzatoare. Singura schimbare pe care am observat-o si voi incerca sa verific inca odata, este disparitia semnului ce indica iesirea din localitatea Cleja si a restrictiei de 50km/h (acum vizibila si pe maps). Masina pe care o conduceam indica in acel loc prin semnal gps limita de 100km/h, fiind dotata din fabrica cu un astfel de sistem ce iti indica limita de viteza in zona in care te afli.

Am inteles ca aceste pistoale au o marja de eroare si nu stiu daca ma pot baza pe acest fapt avand in vedere ca am avut 103km/h.

Am mentionat in procesul verbal semnat "Nu cred ca am avut aceasta viteza". Am avut permisul la mine, dar nu si buletinul. Iar la punctul d) Confiscarea Agentul a completat: "suspendarea dreptului de a conduce pt 90 de zile."

in continuare la punctul e) imobilizarea vehiculului(marca)...nr de inmatriculare/inreg: a fost completat de catre agent "admisa in localitate si fara actul de identitate asupra sa" (poate fi considerata o greseala avand in vedere titlul campului?

Maine voi plati contravaloarea amenzii pentru a ma asigura ca voi plati doar jumatate.

Intrebare: In urma unei contestatii, in cazul in care primesc un verdict negativ, mai pot depune cererea reducerii perioadei de suspendare la 30 de zile daca am trecut testul 13/15? Sau aceasta sansa dispare in cazul in care am facut contestatie?

Astept orice sfat ce m-ar putea ajuta. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
dsptc, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:37, 22 August 2016
Puteti solicita reducerea la 30 de zile chiar daca depuneti contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. am următoarea situație. in decembrie 2019, am ... munteanucatalin munteanucatalin Bună seara. Am următoarea situație. In decembrie 2019, am fost prins cu viteza, undeva in Vaslui. Restricția era de 50km/h, iar eu am avut 115. Am rămas ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am și eu o întrebare . am fost oprit de un echipaj ... Brunetul82 Brunetul82 Buna ziua . Am și eu o întrebare . Am fost oprit de un echipaj de poliție pe drumul de centura cu viteza de 101 km . Pe acest sector in momentul de față ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis black_00 black_00 Mi s-a suspendat permisul pentru 90 de zile pentru conducerea in localitatea Cleja(care nu are nici un kilometru), jud. Bacau, cu 103 km/h. Autospeciala cu ... (vezi toată discuția)