avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drept am la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drept am la mostenire?

Ce drept am la mostenire dupa moarta tatalui? Mama traieste. Mai am o sora si grav este ca mama nu a facut nici acum succesiunea dupa 13 ani de la deces. Ce se va intampla cu apartamentul?
Cel mai recent răspuns: iove , utilizator 20:19, 16 Septembrie 2018
Oricare dintre mostenitori poate solicita deschiderea succesiunii.
Daca sunteti interesat, nu trebuie sa asteptati ca mama sa faca succesiunea.
Puteti solicita si dvs. acest lucru.
Mergeti la un birou notarial si veti afla toate detaliile: ce acte sunt necesare precum si costurile.
Dacă apartamentul a fost dobândit de ambii părinți in timpul căsătoriei, mama va avea dreptul la 5/8, iar dvs si sora la 3/8, adică 3/16 fiecare.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună!vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!eu ... sicutza68 sicutza68 Bună!Vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!Eu și sora mea nu suntem frați buni ,de la același tată,(bunurile au fost cumparate împreună ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorineldobre sorineldobre Respectele mele tuturor ! Vreau sa fac o succesiune in urma decesului mamei mele in 30.08.2023 . Am succesiunea de pe urma decesului tatalui meu in care masa ... (vezi toată discuția)