avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Exista un cadru legal care stabilește programul de vizita a minorului, în condițiile în care părinții nu sunt căsătoriți, nu locuiesc impreuna, minorul poartă numele mamei dar este recunoscut de către tata?
Cel mai recent răspuns: Ianadriana , utilizator 09:31, 17 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, Legea 272/2004 şi art 8 CEDO stabileşte dreptul părintelui la viaţa de familie cu copiii săi. Simpla recunoaştere a paternităţii îi oferă tatălui toate drepturile unui tată căsătorit, care a trăit viaţa de familie cu copilul său, care l-a crescut şi îngrijit.
Multumesc de informație! Sa inteleg ca procedura este asemenea celei In caz de divorț, poate fi stabilit pe cale amiabilă la un birou notarial sau prin instanța judecătoriala daca nu se ajunge la un acord comun??
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Ianadriana, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteţi încheia un acord de mediere sau o tranzacţie la notar dacă vă înţelegeţi pe toate aspectele programului şi cu acest acord mergeţi în instanţă pentru ca instanţa să emită o sentinţă.Dacă nu vă înţelegeţi, tot instanţa tranşează problema. Oricum, aveţi autoritate părintească comună cu tatăl copilului şi aveţi nevoie de acordul lui notarial ca să ieşiţi din casă cu copilul.
Multumesc frumos! O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in afara casatoriei FLAVI FLAVI Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste nelamuriri. Context: am locuit impreuna doar cateva luni eu mutandu-ma de la el inainte de a se naste copilul. m-am ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)