avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme Custodie Comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme Custodie Comuna

Bună ziua,

Sunt divorțat iar fetita de 4 ani a rămas la fosta soție având custodie comuna.
Acum am proces de stabilire a programului de vizita și o ordonanță prezidențială ca să îmi pot vedea copilul.

Am o mare problema, fosta sotie nu ma informează cu nimic despre minora.
Deșii ii cer informații.

Ultima pățanie este ca m-am trezit cu fetita azi la spital sa fie operata de polipi.
Eu neavând nici un habar de aceasta operație, plus ca nici nu mi s-a adus la cunoștință ca fetita ar avea vreo problema.
Dacă ceva cunoștințe nu îmi ziceau ca fetita este la operație, eu nu aflam niciodată.
Plus ca ma deranjează,ptca se pot încerca înainte de operație o alta gama de tratamente mai naturale pana în operație.
Bineînțeles ca nu mi-am dat acordul, pt moment, pana nu ma informez mai bine de situație, dar doamna doctor culmea zicea ca dacă nu ma prezentam nu avea nevoie de acordul meu.
Deșii fetita a fost internata, nu a fost la urgente.

Sfătuiți-ma și pe mine ce pot face sa evit aceste situații pe viitor.

Precizez ca îmi vizitez copilul constant și îmi respect programul de vizita din ordonata aproximativ 95%.
Pe lângă pensia alimentara, ma duc în fiecare luna la grădiniță achit cheltuielile suplimentare ce intervin, cumpăr hăinuțe și jucării la copil și încerc sa îmi petrec cât mai mult timp cu copilul.

Dar fosta încearcă tot timpul sa ma depărteze de fetita și toate deciziile le i-a singura în privința copilului și tot timpul încearcă sa ascundă tot ce ii da fetitei (tratament) , doctori...

Va rog sfătuiți-ma ce as putea face legal pt ca de discutat am încercat și nici nu vrea sa ma audă vorbind, se întoarce cu spatele și incepe sa cânte.
Vorbesc foarte serios.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 10:48, 18 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate aceste neintelegeri ar putea fi aduse in atentia instantei in cadrul procesului aflat pe rol, intrucat prezinta importanta cu privire la modalitățile de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu copilul. Trebuie avut in vedere faptul ca acest drept implica inclusiv transmiterea de către persoana la care locuiește copilul a unor informații referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluări medicale sau școlare, către părintele sau către alte persoane care au dreptul de a menține relații personale cu copilul, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Prin urmare, mama trebuie responsabilizata astfel incat sa constientizeze necesitatea respectarii legii.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
DIANA POPESCU, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sfatuiesc sa notificati medicul de familie si clinicile medicale private despre faptul ca sunteti tatal minorei x si ca doriti ca intotdeauna sa fiti informat despre modificarile aparute in starea de sanatate a copilului sau orice programare privitoare la ea.
Apoi notificati fosta prin executor sa va anunte despre orice modificare de sanatate aparuta la copil.
In felul acesta pe viitor ii va fi imposibil sa o opereze sau sa faca ceva fara ca dumneavoastra sa fiti informat.
Puteti trimite notificare si respectiv la aceasta situatie prin care rugati ca pe viitor sa va anunte despre orice modificare aparuta in starea de sanatate a copilului.
Nu, nu o va sensibiliza cu nimic cel mai probabil insa va va fi de ajutor in instanta pentru a arata ca mama nu respecta custodia comuna si veti putea cere in mod explicit in sentinta sa se precizeze care sunt obligatiile ei.
Tratamentele naturiste nu sunt mereu de respins din prima. Eu zic ca e de apreciat faptul ca intai a incercat toate alternativele iar la final a avut maturitatea sa recunoasca ca alta e rezolvarea.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca e de apreciat faptul ca intai a incercat toate alternativele iar la final a avut maturitatea sa recunoasca ca alta e rezolvarea.

iar tatăl spune:
Plus ca ma deranjează,ptca se pot încerca înainte de operație o alta gama de tratamente mai naturale pana în operație.

When, acum vă rog înfieraţi cu mânie proletară mama, că nu a încercat mai înainte rezolvarea cu Mama Omida!
Martonze. am inteles eu gresit.
Am citit exact invers, ca mama a incercat pana la operatie alte tratamente nu ca nu a incercat.
acum subiectul asta este destul de spinos si tine de abordarea personala a fiecaruia.
Sunt parintii care merg strict pe tratamente naturiste, altii strict pe alopate si sunt si cei ca familia noastra care le combina.
Depinde mult de situatia copilului. Fiecare caz e diferit. Uneori poti incerca si naturiste alteori nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna minor probleme dragomirmihai87 dragomirmihai87 Bună ziua, Sunt divorțat iar fetita de 4 ani a rămas la fosta soție având custodie comuna. Acum ma am proces de stabilire a programului de vizita și ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie vrea sa plece cu fetita in afara țării dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna seara, De 2 zile am primit o citatie pe cale de ordonanta presidentiala, in care fosta fosta nevasta doreste sa plece o luna si ceva cu copilul in Cipru ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie: copilul meu are ... maria_76 maria_76 Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie: copilul meu are polipi nazali si se afla pe o lista de asteptare pentru operatie. Educatoarea s-a vaitat ca ... (vezi toată discuția)