avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Impozitare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Impozitare pensie

Buna ziua, sotul meu este rezident italian si este angajat in Italia. In Romania a devenit pensionar din luna mai. Pensia obtinuta in Romania trebuie declarata si impozitata in Italia?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:28, 17 Septembrie 2018
Inteleg ca incaseaza pensia in Romania, nu a transferat-o in Italia.
In Romania se impoziteaza cu 10 % doar valoarea pensiei ce depaseste 2.000 lei.
Daca transfera pensia in Italia unde obtine venit din salariu, se aplica legislatia italiana referitoare la impozitare in cazul de cumulare a pensiei cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pensie din strainatate fedna fedna Buna ziua, As dori sa stiu ce impozit se percepe la o pensie, ce depaseste 2000 lei, care se transfera din Italia in Romania, in cazul unui cetatean italian ... (vezi toată discuția)
Pensia obtinuta din canada se poate scuti de la impozitare in românia? AdrianaRA AdrianaRA Pensia obtinuta din Canada se poate scuti de la impozitare in Romania daca a fost declarata fiscal in Canada, sau se impoziteaza cu 10% tot ce depaseste 2.000 ... (vezi toată discuția)
Declarare venit pensie comunitara Cretu Ioan Cretu Ioan Bună ziua, Sunt un pensionar comunitar , cu pensie din România și Italia. Menționez că stau în România. Pentru pensia din Italia se oprește impozitul ... (vezi toată discuția)