avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna ziua. Doresc să mă lămurească cineva despre ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna ziua. Doresc să mă lămurească cineva despre dubla impozitare. ...

Buna ziua.
Doresc să mă lămurească cineva despre dubla impozitare.
Situația: de 3 luni lucrez in Italia , am făcut rezidenta și toate necesare aici , deci realizez venit care mi se impozitează de către statul italian.
In Romania nu am asigurare medicala, nu cotizez la pensie, nu realizez venit de niciun fel, nici drepturi de autor, pensii și altele,nu am firma de niciun fel.
Dețin o locuință la adresa la care locuiam stabil până am plecat , pentru care îmi plătesc dările la stat anual.
Am vreo obligație sa declar la ANAF precum că realizez venit din străinătate ? ( Precizez că venitul este unul mic , și este realizat din salariu ).
Daca da, de ce ? Dat fiind că mi se impozitează deja aici ?
Am un cont in Euro pe care trimit din când în când sume mici pentru achizitia unui teren .. nu aș vrea să mă trezesc cu surprize, așa cum au pățit alții , care s-au plâns că au primit pe acasă plicuri de la ANAF ,precum că trebuie să plătească impozit pe venit din venituri realizate în străinătate ( nu știu exact ce fel de venituri aveau persoanele respective ).
Va mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Sotul meu italian rezident în românia, pensionar in italia, deci pensia este impozitata ... chemello chemello sotul meu it rezident ro..pensionar in it deci pensia este impozitata in italia...am primit instiitare de la anaf ca are de platit impozit pe pensie ..o ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensie idiaconescu idiaconescu Buna ziua, sotul meu este rezident italian si este angajat in Italia. In Romania a devenit pensionar din luna mai. Pensia obtinuta in Romania trebuie declarata ... (vezi toată discuția)
Dubla impozitare ghepardul ghepardul o nebunie de actualitate este aceea legata de guvernul Monti-Italia, de impozitarea proprietatilor din romania pentru residentii din Italia.Din vagile mele ... (vezi toată discuția)