avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am observat, după plecarea chiriașului, că îmi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am observat, după plecarea chiriașului, că îmi lipsesc lucruri pe care el a recunoscut, nonșalant, că le-a aruncat. Poate fi acest lucru considerat furt?

I-am lăsat chiriașului mai multe bunuri, unele noi, și destul de scumpe, în afara celor din procesul verbal de predare-primire, ca să fie cât mai mulțumit. Menționez că e primul meu chiriaș, că și eu am stat cu chirie, părea un băiat de treabă. Mi-a plătit la timp, nici eu nu am stat pe capul lui, într-un an am fost o singură dată acolo, m-a chemat să văd urmările după o inundație accidentală. A plecat cu o lună mai devreme și am început să constat că îmi lipsesc lucruri. A recunoscut nonșalant că le-a aruncat. Despre unul a zis că l-a stricat. Pe celelalte, care erau noi, nu le-a folosit, dar zice că le-a aruncat. Menționez că pt fiecare lucru pe care i l-am lăsat l-am întrebat dacă il las, și mi-a răspuns: pe ăsta da, pe ăsta nu, ăsta îmi place, ăsta luați-l.
Este furt ce a făcut? Mi-a aruncat nonșalant un "opriți-mi din garanție cât a costat", numai că per total depăsește garanția și unele nu le mai găsesc deloc, iar produsele similare sunt mult mai scumpe. Și nu sunt împăcată cu faptul că le-a aruncat fără să mă întrebe.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 06:00, 20 Septembrie 2018
Mergeti la politie si depuneti plangere, sa stabileasca organul daca este vorba de furt.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este culpa dv exclusiva ca ati lasat bunuri fara a fi consemnate in documente asumate de catre locatar
Daca aveti certitudinea ca locatarul recunoaste distrugerea si indepartarea bunurilor, din locuinta inchiriata,puteti sa ii solicitati in instanta sa va achite contravaloarea acestora
ynocentta, utilizator
Mai degrabă abuz de încredere, distrugere...formulați plângere penală și o eventuală recalificare corectă vor face organele abilitate.
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am decât recunoașterea în scris, pe whatsapp, că a aruncat două din bunuri, Alte câteva le-a recunoscut verbal când mi-a dat cheile. Era foarte nonșalant că le-a aruncat. Acum am văzut că mi-a lăsat strict ce era în procesul verbal, și încep să îl bănuiesc că a făcut totul cu intenție.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Analizati avantajele unei eventuale plangeri ,in raport de garantia recuperarii c/v bunurilor lipsa
Exista varianta sa demarati acte si actiuni,in final sa ajungeti inclusiv in instanta ,dar sa nu puteti executa debitorul si atunci ramenti cu stress-ul,efortul timpul pierdut si sperantele ...
Invatatura de minte pentru viitor !

Alte discuții în legătură

Chiariasul mi a furat din casa plicutet plicutet Buna ziua,in urma cu 2 luni am inchiriat o camera din aparatamentul mamei mele(cealalta camera fiind incuiata) pentru 3 luni de zile . Chiariasul a plecat fara ... (vezi toată discuția)
Furt sau altceva ? so2ro so2ro Buna ziua, Intr-o succesiune suntem 3 parti. Fiul uneia din parti intra intr-unul din imobilele care urmeaza sa faca obiectul succesiunii si isi insuseste ... (vezi toată discuția)
In luna februarie am inchiriat un apartament pe care l-am inregistrat ... camelian camelian In luna februarie am inchiriat un apart pe care l-am inregistrat la Anaf in oct. Chiriasul nu platea chiria la tim si utilitatile. La lasat in apart pe ... (vezi toată discuția)