avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... furt sau altceva ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

furt sau altceva ?

Buna ziua,

Intr-o succesiune suntem 3 parti. Fiul uneia din parti intra intr-unul din imobilele care urmeaza sa faca obiectul succesiunii si isi insuseste bunuri. Se considera furt ? Mentionez ca respectivul '' fiu '' nu avea nici un fel de imputernicire ( nici verbala, nici notariala ) din partea noastra pentru a patrunde in acel imobil. Acesta a patruns in imobil cu una din chei care se afla la el pentru a cotrobai. Fata de celelalte parti recunoaste acest lucru , recunoaste ca si-a insusit o plasma, dar ne spune cu nonsalanta ca defunctul i l-a lasat mostenire lui ( verbal , deoarece nu exista testament scris. sau inca nu se stie despre existenta lui...).
Mentionez faptul ca defapt succesiunea inca nu a avut loc, actele catre notar nefiind nici macar inaintate in momentul producerii faptului relatat.
Daca se considera furt, in ce articol se incadreaza ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:38, 24 Iulie 2011
se poate considera furt intrucat nu avea calitatea de persoana cu vocatie succesorala.mama lui are aceasta calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi pedepsit furtul? ioanaflorinaflorea ioanaflorinaflorea buna seara! as dori si eu raspunsul la o intrebare..Cum poate fi pedepsit un individ care patrunde in locuinta si isi insuseste bunuri care nu ii apartin si ... (vezi toată discuția)
Bunuri mostenite- acuzat de furt eraser eraser Am mai postat o data in legatura cu ascest subiect, revenin cu noutati. Am mostenit toate bunurile mobile ale unchiului meu conform unui testament pe care ... (vezi toată discuția)
Evitarea procedurii succesorale notariale mirabela.maria mirabela.maria Buna! Exista vreo modalitate de evitare a procedurii succesorale notariale atunci cand defunctul are un singur mostenitor legal cu vocatie concreta la ... (vezi toată discuția)