avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

va rog un sfat!
Tatal meu si-a parasit familia acum 10 ani, dupa cativa ani mama a reusit sa divorteze de el ,''in lipsa''lui.Nu stiu daca e mort sau viu, nu a platit pensie alimentara, a disparut si atat.Bunica mea, mama lui, a murit de curand si si-ar fi dorit ca tot ce are sa ramana pentru noi si nu pentru el dar nu a avut timp sa schimbe actele casei.Intrebarea mea e :daca e el trecut ca si mostenitor iar noi copiii lui avem drepturi la acel loc?
Fiul are drept de a mosteni.Nepotii , numai dupa decesul acestuia.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca fiul traieste, nepotii nu vin la mostenire.
Deci toata masa succesorala (bunurile bunicii) raman in proprietatea fiului. Numai la decesul tatalui dvs si numai in cazul in care el nu vinde respectivele bunuri, acestea va vor reveni dvs in calitate de fiul al lui si nu in calitate de nepot al bunicii. transmiterea bunurilor nu se face direct de la bunica la nepot decat daca tatal a decedat anterior bunicii.
buna ziua!
in situatia de fata-situatie in care dvs nu mai stiti nimic de tatal dvs de mai bine de 10 ani, aveti posibilitatea declararii disparitiei acestuia in virtutea disp art. 16-21 din Decretul 31/1954, iar ulterior sa cereti declararea mortii persoanei disparute.
dvs nepotii aveti vocatie succesorala doar in cazul in care, tatal dvs ar fii decedat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? serbanmaria serbanmaria Buna!Ma numesc Maria si as dori si eu cateva informatii. Sunt casatorita de 5 ani. Sotul meu are tatal decedat de 20 de ani. Casa in care locuim este pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune nepot-mama verdecrud verdecrud Buna ziua, as dori sa pun si eu o intrebare, imi cer scuze anticipat daca mai exista un subiect asemanator: Mama si fiul stateau in apartamentul bunicului ... (vezi toată discuția)