avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adopție copil minoră însărcinată de către ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adopție copil minoră însărcinată de către părinții acesteia

Bună.Fiica mea minoră de 15 ani însărcinată luna a 6 a.Dorim să adoptăm noi părinții minorei acest bebeluș.Ce trebuie să facem?
Cel mai recent răspuns: onylup , utilizator 17:32, 19 Septembrie 2018
Buna ziua!
Copilul va fi recunoscut si de catre tatal sau? Va intreb intrucat este necesar consimtamantul atat a parintilor bebelusului (daca este recunoscut), cat si a adoptatorilor (a Dvs,. si a sotului Dvs.). Este o procedura lunga de parcurs, conditii de indeplinit si o serie de acte. Cererea se solutioneaza de catre instanta de judecata.
Cel mai bine ar fi daca aveti posibilitatea sa apelati la serviciile unui avocat care sa va ajute si sa va reprezinte.
Vă mulțumesc doamna avocat pentru sfatul dumneavoastră.Tatăl bebelușului nu vrea să recunoască copilul dar nici noi nici fiica mea nu vrea să audă de el.Fiica mea este de acord să adoptăm copilul fiindcă ea dorește foarte mult să își termine cursurile la școală.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa facă o minora însărcinată și familia acesteia pentru a da spre înfiere copilul la naștere? mirela virtosu mirela virtosu Buna seara,Ce trbuie sa faca o minora insarcinata si familia acesteia pentru a da spre infiere copilul la nastere.Parintii minorei pot pastra copilul?Daca ... (vezi toată discuția)
Modificare administrativa nume copil si/sau adoptie sonia2011 sonia2011 Sunt mama unui copil minor de aproape 7 ani rezultat dintr-o relatie (nu casatorie). Tatal biologic nu a dorit copilul si nici nu a dorit sa il recunoasca, ... (vezi toată discuția)
Copil cu linie la rubrica"tata"in certificatul de nastere ndhlp ndhlp Salut.un pic de ajutor va rog.Sunt casatorita eu si sotul meu avem deci acelasi nume.Eu am un copil nascut inainte sa ma casatoresc care are numele meu de ... (vezi toată discuția)