avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere imobil cu multipli propiretari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere imobil cu multipli propiretari

Buna ziua.

In urma decesului parintilor, imobilul a fost mostenit de 4 urmasi.
Dorim sa il dam in chirie, dar intrebarea se pune: Cum putem face contractul de inchiriere?
Putem face doar pe unul din proprietari? Unul din ei este plecat in italia, ceea ce ingreuneaza participarea acestuia la semnarea contractului cat si la a merge la directia fiscala pentru a declara venituri din urma inchirierii.

Se poate face o imputernicire de catre 3 dintre ei pentru a patra persoana, pentru ca aceasta sa ii reprezinte in contract si sa declare doar ea la finante?
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
GabrielAK89, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielAK89 , utilizator 07:43, 19 Septembrie 2018
Buna ziua,
Daca s-a dezbatut succesiunea puteti sa imputerniciti pe unul din frati care sa administreze imobilul si atunci totul este in regula.
Multumesc de raspuns.
Succesiunea s-a dezbatut. Acum trebuie sa meargem la finante din cate am inteles, sa se stearga vechii proprietari pentru a fi trecuti cei noii.
Contractul in cat timp il pot declara la ANAF?
Daca administreaza doar unul din noi imobilul impozitul in urma veniturilor este platit doar de cel ce il administreaza, nu?
Buna dimineata.

Am gasit un site, conform caruia, de acnul acesta nu mai esti obligat sa depui contractul de inchiriere la fisc, este suficient sa completezi formulaturl 212.

Ce stiti despre acest lucur?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare venituri chirii florina07 florina07 Buna ziua, daca intentionam sa dam spre inchiriere un apartament pe care il detin impreuna cu sotul este posibil sa declare doar el toate veniturile incasate ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru cu un al doilea proprietar alex.basica alex.basica Buna ziua! Am un punct de lucru inregistrat la Registrul Comertului in baza unui contract de inchiriere cu proprietar 1 pentru un imobil compus din parter si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract inchiriere Patrax Patrax Buna ziua! De curand am incheiat un contract de inchiriere, eu fiind chiriasul, urmand ca proprietarul sa-l inregistreze la administratia financiara. Asa am ... (vezi toată discuția)