avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Punct de lucru cu un al doilea proprietar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Punct de lucru cu un al doilea proprietar

Buna ziua!
Am un punct de lucru inregistrat la Registrul Comertului in baza unui contract de inchiriere cu proprietar 1 pentru un imobil compus din parter si subsol. Proprietarul 1 a vandut parte din imobil (parter) catre proprietarul 2. S-a reziliat contractul de inchiriere initial si s-a intocmit un contract de inchiriere cu proprietarul 1 pe subsol si un contract de comodat cu proprietarul 2 pe parter. In situatia de fata, ce modificari trebuie facute la ORC?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 00:07, 5 Martie 2009
Inregistrati la ORC o mentiune cu cele doua contracte (inchiriere si mandat) .Nu se face nici o modificare in statutul dvs. (punctul de lucru ramane la aceiasi adresa) ci doar o mentiune .
Modificati toate contractle si la ORC si la adm.financiara.
Daca adresa este aceeasi si termenul de inchiriere a ramas neschimbat, NU TREBUIE facuta nici o modificare la ORC.

Daca s-a schimbat adresa (camera, etajul, etc.) sau s-a schimbat termenul de inchiriere, atunci trebuie mentionat contractul la ORC.

Depui un formular denumit "depunere si mentionare" si o copie dupa contractul de vinzare - cumparare.

Nu se face nici o modificare la Directia de Finante. Orice document este automat transmis la Fisc iar bazele de date sunt comune.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
ContSters51068, utilizator
"Nu se face nici o modificare la Directia de Finante. Orice document este automat transmis la Fisc iar bazele de date sunt comune"
In alte tari civilizate poate sunt baze de date comune nu si in tarisoara noastra.Punctul de lucru declarat la ORC trebuie declarat si la administratie in 30 de zile.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare sediu secundar alex.basica alex.basica Buna ziua! La infiintarea punctului de lucru se depune la DGFP o declaratie privind sediul secundar. In cazul desfiintarii acestuia, cum se procedeaza? Se ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru firma dus la registrul comertului? ada2113 ada2113 contractul de comodat pentru firma incheiat intre proprietar si firma trebuie depus la registrul comertului? daca da ce se intampla daca nu l am dus - nu am ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor la registrul comertului cu intarziere suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru prelungirea valabilitatii sediului social, daca se depun actele cu intarziere fata de data incheierii actului aditional este vreo ... (vezi toată discuția)