Am primit o amenda de 870 lei pentru conducere cu permis expirat. Înainte de data expirării permisului am fost la IPJ și am plătit o chitanță pentru preschimbarea permisului, am făcut și fisa medicală necesară preschimbare și am obținut de la IPJ o programare pentru această preschimbare peste 25 de zile din acel moment. Am făcut o plângere la judecătorie unde am cerut transformarea acestei amenzi în avertisment și prima instanță a admis cererea și mi. a dat câștig de cauză. Acum am primit o adresa precum că IPJ a făcut apel, cerând sa rămână valabila amenda, motivând ca am beneficiat de clementa agentului constatator și am primit minimul de amendă. Mi se cere să depun o întâmpinare la acest apel. La art. 101, alin 1, pct. 1 din OG2/2001 nu se prevede un minim sau maxim de amendă pentru conducere cu permis expirat și doar clasa a 3_a de sancțiuni, deci nu văd unde este clementa agentului din moment ce eu am i. am arătat și am specificat la mențiuni pe PV aceste acte care le făcusem înainte de data de expirare a permisului. Un sfat, o îndrumare as dori în legătură cu această întâmpinare..! Va multumesc
Prin Intampinarea ce urmeaza sa o formulati trebuie sa solicitati respingerea apelului ca nefondat si mentinerea in integralitate a sentintei pronuntate de catre prima instanta, ca temeinica si legala.
In cuprinsul Intampinarii sa aratati ca instanta de fond (judecatoria) a pronuntat o solutie corecta si motivati ce aspecte a retinut instanta care au condus la admiterea plangerii contraventionale. Totodata, argumentati in combatere si cele sustinute in apel de catre IPJ si cele expuse de Dvs. pe forum.
Daca apreciati ca nu va descurcati, puteti apela si la serviciul sau consultanta juridica a unui avocat pentru redactarea acesteia.
Apel in instanta
floricani
In urma contraventiei stabilite de IPJ, s-a stabilit suspendarea permisului pe o perioada de 90 de zile si plata unei amenzi. S-a depus contestatie la ... (vezi toată discuția)