avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel in instanta

In urma contraventiei stabilite de IPJ, s-a stabilit suspendarea permisului pe o perioada de 90 de zile si plata unei amenzi. S-a depus contestatie la Judecatorie, s-a obtinut certificatul de grefa in baza caruia i s-a restituit permisul de conducere pana la pronuntarea sentintei in instanta. Instanta a hotarat anularea procesului de contraventie. IPJ a facut apel si solicita depunere intampinare. Dorim sa stopam acest proces. Nu vrem sa depunem intampinare. Cum trebuie sa procedam?Ce cheltuieli de judecata va trebui sa platim (cu aproximatie)?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:55, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta solicita formularea / depunerea unei intampinari. Nu puteti "stopa" acest proces. Fie ca veti formula sau nu intampinare, apelul se va judeca. Pentru mentinerea hotararii favorabile pronuntate de catre instanta de fond, va recomand sa formulati intampinarea.
Multumesc!
Intampinarea este obligatorie,nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si a invoca exceptii,in afara celor de ordine publica, daca legea nu prevede altfel[Art.208(2)NCPC]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Cum scriu o intampinare? t0much t0much Am nevoie de indrumarea dvs. deoarece nu inteleg demersul unui dosar in care este citata soacra mea momentan plecata din tara. In data de 18 februarie 2015 ... (vezi toată discuția)
Termen depasit pentru intampinare dorel13 dorel13 Daca a trecut termenul de depunere al unei intampinari la o chemare in judecata, mai pot sa depun acea intampinare sau macar sa propun proba cu martori in ... (vezi toată discuția)