avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare mai veche in Italia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare mai veche in Italia

Bunaseara tuturor.In 2013 am fost arestat in Italia,iar in februarie 2014 am fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare.In aceeasi zi in care am fost dus la tribunal unde mi s-a comunicat pedeapsa,am fost eliberat!la tribunal au zis ceva de genul 2 ani si 6 luni "con scarcerazione".Seara,cand am auzit ca ma striga sa ma liberez,nu am mai intrebat nimic,va dati seama,eram fericit pt ca plec acasa....Am venit in Romania,unde am si ramas pana in prezent.
In 2016,prin vara,am fost la politie sa solicit un certificat de cazier judiciar,acolo imi aparea ceva pe calculator si am fost condus intr-un birou de un domn politist,care mi-a explicat ca autoritatile italiene solicita adresa mea de domiciliu.Am dat adresa la care locuiesc,dupa care am fost lasat sa plec.In aceeasi zi l-am sunat pe avocatul din Italia care ma reprezentase la proces,iar acesta mi-a spus ca nu pot veni in Italia pt ca mandatul meu este definitiv si urmeaza sa fiu arestat.
In 2017,de Pasti am fost in vacanta in Bulgaria,iar la controlul de rutina de la vama,aceeasi problema le aparea pe calculator,am dat adresa de domiciliu si am fost lasat sa plec.
In vara 2017,am plecat in concediu in Grecia,povestea descrisa mai sus s-a repetat si la vama cu Bulgaria,si la vama cu Grecia.L-am intrebat totusi pe vamesul grec cand o sa se termine cu aceste opriri si mi-a spus ca in septembrie sau octombrie 2018.Nu stiu daca a zis doar asa,sau a vazut acest lucru pe calculator.
Cert este ca anul acesta nu am mai iesit pe nicaieri deci nu stiu care mai e situatia.
Intrebarea mea este daca o sa fiu luat de acasa si extradat pt executarea pedepsei din Italia?sau doar daca intru in Italia ma aresteaza?Mandatul ar fi ramas definitiv pe la jumatatea anului 2015 din cate a spus avocatul italian,dar nici pana in prezent nu s-a emis un mandat international!Oare mai imi vine mandatul?am auzit (neoficial) ca pt pedepsele care nu trec de 3 ani nu se elibereaza mandat international de catre Italia.Si daca da,totusi de ce m-au eliberat in 2014,din moment ce m-au condamnat?
Sper sa ma poata lamuri cineva,poate cineva care a mai trecut prin asa ceva.Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
ContSters504347, utilizator

Alte discuții în legătură

Arestare dupa ultimul termen de judecata la instanta de apel? Marka Marka Buna ziua! Va rog, sa-mi spuneti daca ati auzit, sau daca cunoasteti cauza in care, dupa intrarea in vigoare a noilor coduri penale de la 1 febr 2014, s-a ... (vezi toată discuția)
Mandat international de urmarire vaiana vaiana eu nu cunosc prevederile legii . daca cineva imi poate raspunde; daca o instanta de judecata din romania decide o anumita condamnare[penala], se emite mandat ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)