avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la limita de varsta

Incepand cu 07.01.2010 am beneficiat de o pensie de invaliditate(N22) avand vechimea de 24ani 10 luni si 11 zile , cu grad de invaliditate 1 . Incepand cu 01.09.2012 am fost trecuta in gr 2 de invaliditate .Anul acesta am solicitat calcularea pensiei pt limita de varsta iar in urma calcului valoarea punctului de pensie a scazut! Exista potrivit legii mentinerea punctajului mai mare? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:52, 19 Septembrie 2018
Legea 263/2010

(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă. (2) În situația prevăzută la alin. (1) se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in baza carui articol din legea 263/2010 se mentine ... incomod incomod BUNA ZIUA IN BAZA CARUI ARTICOL DIN LEGEA 263/2010 SE MENTINE PUNCTAJUL CEL MAI AVANTAJOS PENTRU PENSIONAR , IN CAZUL CAND , ... (vezi toată discuția)
Pensie ionelzan ionelzan am fost pensionar de invaliditate gr.II,din anul 2002, cf.deciziei am un stagiu de cotizare realizat de 37 ani si 7 luni, d.c. 10 ani in gr,II ,n.in 1949 luna ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca,persoane cu handicap escuco escuco Sunt pensionat cu pensie de invaliditate corespunzator gr 2 de handicap preexistant(din copilarie),de 12 ani si am varsta de 56 ani.Am o vechime in campul ... (vezi toată discuția)