Buna ziua Sunt angajat ca sofer intro companie de stat,conform fisei postului am categoriile B si C.Acum,angajatorul vrea sa ma oblige sa obtin un atestat de transportmarfa.Poate face asta?Nu ar trebui sa se schimbe prima data fisa de post la nivel de tara,companie?
Categoriile le aveti conform permisului de conducere, in fisa postului sunt trecute categoriile pe care trebuie sa le detineti pentru indeplinirea sarcinilor de munca.
Fisa de post nu este intocmita la nivel de tara, se intocmeste pentru posturile din firma.
Daca autovehiculul pe care lucrati transporta marfa peste 3,5 tone aveti nevoie de atestat marfa, angajatorul va poate solicita sa obtineti atestatul, in caz contrar va poate desface contractul de munca, nu pe motive disciplinare, ci pe motiv ca nu indepliniti conditiile legale pentru desfasurarea activitatii.
Puteti solicita angajatorului sa va plateasca atestul de transport marfa, nu trebuie sa il platiti dvs..
De la angajare si pana acum-2007-2018,lucrez pe masina mica,in momentul angajarii,respectiv si acum fisa postului,cere doar aceste doua categorii,de permis.Acum s-au achizitionat camioane pt.care e nevoie de atestat.Nu se modifica felul muncii oare?...si la 50 de ani fara nicio experinta pe camioane de transport marfa,cum e oare?
Bineinteles ca se schimba felul si conditiile muncii.
Angajatorul trebuie sa tina cont cand impune unui angajat de experienta pe care o are, nu are importanta de cand a obtinut categoriile. Si eu am BCE de 27 de ani dar nu am condus camioane de la obtinerea permisului decat rareori,
Puteti sa acceptati oferta si sa "trantiti" examenul pentru atestat care nu este chiar usor de obtinut.
50 de ani nu est chiar o varsta atat de inaintata incat sa nu aveti reflexe in conducerea unui camion. E mai problematic daca are remorca, dar in rest este "floare la ureche"!
In plus ii puteti solicita si o marire de salariu substantiala avand in vedere schimbarea tipului vehicul.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018 cyan, moderator
Ar mai si urmatoarea problema,de lucru cu camionu nu este decat maxim 2-3 luni intrun an.in rest ar trebui sa ma intorc pe masina mica,eu am incheiata o asigurare de viata privata avand in vedere specificul muncii,as putea solicita achiarea primei de asigurare de viata pe perioada cand ipotetic as lucra pe camion? Atunci le-ar mai da mana oare?