avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociație sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociație sportiva

Bună ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu infintarea unei asociații sportive? Am rezervat deja numele, Care sunt etapele următoare? Pot gasii un avocat care sa se ocupe de toate actele, pentru ca nu ma pricep atat de bine, ma depaseste..
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:50, 10 Octombrie 2018
Imi puteti trimite mesaj privat pt un sfat ,sau un umail mail,aveti datele de contact in profilul meu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Pentru infiintarea unei asociatii aveti nevoie de: rezervare denumire, patrimoniu asociatie, act constitutiv, statut, caziere fiscale si copii carte de identitate a membrilor asociatiei, contract de inchiriere/comodat (folosinta gratuita), extras Carte Funciara.
Totodata, trebuie sa va stabiliti si care este scopul asociatiei (ce anume doriti sa realizati prin infiintarea asociatiei si prin ce obiective). Trebuie sa alegeti un Consiliu Director, respectiv cine va fi presedintele, vicepresedintele, secretarul, cenzorul (dupa caz) asociatiei.
Va mai fi necesara o taxa judiciara de timbru in cuantum de 100 Lei si o cerere care se va inregistra la Judecatoria in raza careia urmeaza sa va stabiliti sediul social al asociatiei.
Daca aveti nevoie de ajutor, lamuriri, puteti sa le solicitati cu incredere.
O dupa-masa frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Carmen Matei, Avocat
detalii puteti gasi in ghidul de infiintare asociatii, recent actualizat - [ link extern ] ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dorim să înfiintam un ong aangelanest aangelanest Dorim să înfiintam o organizatie non-profit a pensionarilor si persoanelor vârstnice. La judecătorie nu ni s-a explicat prea bine. Cum procedăm și de ce ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sau fundatie popa_rodica popa_rodica Doresc sa infiintez o asociatie sau fundatie.Am cumparat legea 246/2005, am fost la judecatorie sector 4.Am nevoie de ajutorul unui avocat. Care sunt etapele ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sportiva off road DragosAnd DragosAnd Buna ziua, suntem un grup de pasionati off road dorim sa ne constitiuim intr-o forma organizata, tip asociatie, insa dupa ce am citit \\"suficiente\\" ... (vezi toată discuția)