avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,

Mi-am dat recent demisia de la locul de munca unde sunt incadrata ca Manager proiect informatic (COR 251206). Perioada de preaviz este de 45 de zile. Nu mi s-a aprobat un preaviz mai scurt, nici daca foloseam zilele de concediu ramase. Exista ceva ce pot face sa pot pleca mai devreme?

Mai mult, la angajare, mi s-a promis un salariu mai mare dupa perioada de proba. Nu a fost mentionat acest lucru in contract sau oferta si nici nu am primit aceasta marire. Nu ma intereseaza sa recuperez acei bani, vreau doar sa pot pleca mai devreme la noul loc de munca.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 20 Septembrie 2018
Nu cred ca se poate, legal, fara acordul conduceri, sa se poata renunta sau micsora perioada de preaviz. Puteti sa nu mai mergeti la serviciu dar atunci va pot cerceta disciplinar pentru absente, chema in instanta pentru eventuale prejudicii...
Puteti lua zilele de concediu ramase la sfarsitul perioadei de preaviz ( spre ex, mai aveti 10 zile de co, ultimele 10 zile de preaviz sa fie co ), asa trece si perioada, stati si acasa si va puteti rezolva si o parte din probleme...
De ce n-ati solicitat incetarea c.i.m. cu acordul partilor ?
Am cerut, dar nu m-au luat in seama. De cand mi-am dat demisia, seful meu nici nu vorbeste cu mine decat sa imi dea task-uri in plus. Mi-au predat si proiectele unei colege care a plecat in august. Si inca nu mi-a aprobat nici ultimele zile de concediu.
In acest caz, nu prea aveti ce sa mai faceti , daca angajatorul nu vrea sa renunte la o parte din preaviz.
Multumesc mult. Oricum o sa le fac o reclamatie la ITM pentru ca nu au respectat 3 din conditiile din contract. Dar astept sa plec si sper sa nu mai aud de compania asta.

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neplatite chyp chyp Saluate, Am 8 zile de condiu pe care firma unde am lucrat nu vrea sa mi-le plateasca. Ce pot sa fac? Cum pot actiona pe cale legala? Ce pot face in aceasta ... (vezi toată discuția)
Despre demisie si preaviz madalina-9 madalina-9 Buna seara.Vreau sa demisionez de la locul de munca actual.Mi s-a spus ca trebuia sa anunt cu 15 zile inainte pentru preavizACUM AM GASIT CEVA MAI BUN PENTRU ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)