avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intreruperea concediului medical prin concediu fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intreruperea concediului medical prin concediu fara plata sau concediu nelucrat platit?

Buna ziua,

Descriu cazul meu. Acum doi ani din cauza insuficientei renale stadiul 5 am ajuns la dializa. Acum cateva luni firma m-a trimis sa lucrezi in Bucuresti de la Sf. Gheorghe. Va spun ca naveta saptamanala si dializa m-a indreptat la solutia de a iesi in pensie de boala. Am inceput concediile medicale si cu 4 august am ajuns la 90 de zile. Pe baza indrumarii medicului nefrolog am depus cerea de prelungire a CM la Expertiza medicala di Covasna. Ei mi-au programat pentru comisie pe 3 septembrie.
In seara lui 8 august am fost sunat sa ma prezint pentru trasplant renal. Am fost ales si operat pe 9 august, insa nu mai puteam sa ma prezint la expertiza. s-a dus sotia si i s-a propus solutia ca eu sa ma prezint cel tarziu pe 20 septembrie.
Nu intru in amanunte medicate dar in unele cazur recuperare tine saptamani bune asa ca azi inca sunt la spital.19.sept.
Se pune problema cine imi acorda cm pentru august.
Spitalul mi- acordat incepand cu 9 august pe baza expertizei din judetul centrului de transplant dar am ramas necescoperit penru 3 zile de la 6 pana la 9 august.
Am intrebat firma in jurul datei de 7 septembrie daca poate sa acorde concediu fara plata pentru cele 3 zile?
Contabilul a zis ca NU ca trebuia sa raporteze in Revisal la sfarsitul lui august.
Mi s-a propus acordarea concediului nelucrat platit.
Si aici vine intrebarea mea:daca sulutia propusa de contabila este una legala si corecta?
Daca aveti nevoie de alte amanunte va stau la dispozitie.
Va multumesc.
Rozsa Attila
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 19 Septembrie 2018
Puteti depune, daca angajatorul este de acord, o cerere de acordare a 3 zile de concediu de odihna pentru acea perioada ....
Buns ziua,

Aici problema a fost ca pana in 3 mai cand am inceput cm am consumat nr de zile de concediu de odihna pentru peroada anterioara. Nu stiu daca in aveste conditii puteam sa cer co iar ei stiau ca nu am intentia sa contnui activitatea la firma.

Va multumesc,
Rozsa Attila

Cornel Vasile a scris:

Puteti depune, daca angajatorul este de acord, o cerere de acordare a 3 zile de concediu de odihna pentru acea perioada ....

Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
rozi88, utilizator
Puteti cere, intrucat concediul medical nu afecteaza durata concediului de odihna.

Altfel spus,pe durata cat ati fost in concediu medical beneficiati de zile de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in cazul in care jumatate de an salariata a fost in concediu medical iolanda15 iolanda15 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: salariata unui institutii bugetare angajata cu contr. individual de munca are concediu medical din ... (vezi toată discuția)
Venitul corect pt concediu medical roxana1 roxana1 am si eu o rugaminte daca ma moate ajuta cineva sa imi calculeze exact cat ar trebui sa iau pe luna septembrie in care am fost in medical toata luna cu codul ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa concediu medical Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Un salariat a fost in concediu medical ultimele 9 luni. Acum doreste concediu de odihna. Intentia lui era de a se pensiona, insa nu a reusit. Acum ... (vezi toată discuția)