avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune vânzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune vânzare cumparare

Am încheiat o promisiune de vânzare cumpărare pt un apartament, eu fiind cumpărătorul. Din păcate din motive ce nu țin de el, vânzătorul nu poate pune la dispoziție adeverință de la asociația de proprietari ca nu are datorii și deci nu putem încheia contractul final (Apartamentul este cumpărat prin executare silita , proprietarul are contract de vanz-cump cu liber de sarcini, asociația e înscrisă la masa credala, dar refuza pur și simplu eliberarea adeverinței până nu își încasează toate datoriile). demersurile legale de a obține pe cale judecătorească o înlocuitoare de adeverință au fost începute de către proprietar.
Eu sunt in situaTia de a prelungi antecontractul. Vânzătorul pare de buna credință, acceptând citez "orice clauză pe care doriti sa o treceți".
Apartamentul are nevoie de renovare pt a putea fi locuit. Practic ne am înțeles ca eu sa intru in apartament, sa modific ce vreau și la data la care are hârtia (dar nu mai târziu de un an de zile) să încheiem actele finale. In cazul in care nu are hârtia se obliga să plătească datoria la întreținere a foștilor proprietari și sa faca astfel rost de ea.
De asemenea la adiționalul de promisiune de v-c s-au stipulat că îmi va returna investiția in apartament și dublul avansului, in cazul neincheierii contractului din culpa lui.
1. Intrebarea mea e: care sunt riscurile că dacă eu intru in apartament, investesc și peste un an proprietarul se hotRaste din varii motive că nu mai vinde să mă poate scoate efectiv în stradă?
2. Și dacă vânzarea nu se realizează că totuși nu reuseste să obțină adeverință respectiva, practic obligația lui e sa îmi restituie doar avansul nefiind din culpa lui neintocmirea actului final?
3.de fapt cum mă apăr cel mai bine de o posibilă răzgândire a vânzătorului? Menționez că scopul meu e sa renovez apartamentul și să mă mut acolo, nefiindu-mi de folos dublul avansului sau alte compensații.

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)