avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Demisa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Demisa

Buna ziua, Am participat la un concurs pt ocuparea functiei de consilier juridic pe care l-am luat. Participarea mea, la acest concurs a avut loc, in timpul exercitarii unei alte functii publice la o primarie, functia poublica de inspector resurse umane. Pt zilele in care am avut examen, mi-am luat concediu fara plata. Vreau sa stiu, ce imi recomandati voi, maine va afisa pe siteul cj, rezultatul final cu tabelul si cel care a luat postul, respectiv eu. Demisia trebuie sa mi-o dau de la afisarea rezultatului final adica de maine, sau pot si de pe acum ? Mentionez ca nu s-a facut inca propunerea de numire in functia publica ( care se face in termen de 15 zile de la afisarea rezultatului ).
Inca ceva, cum ar fi bine sa imi incetez contractul de munca ? pot prin acordul partilor sau doar prin demisie ? va rog sa ma ajutati !
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
BaraganMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:22, 20 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu aveti contract de munca ci raport de serviciu, intrucat sunteti functionar public. Prin demisie, perioada de preaaviz obligatorie pentru functia publica este de 30 de zile calendaristice. Mai aveti posibilitatea de a inceta raportul de serviciu prin acordul partilor, in baza art. 97 lit. b din legea 188/1999. In acest caz, incetarea raportului de serviciu va opera de la data convenita de parti, fara a mai fi nevoie sa asteptati cele 30 de zile de la demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs - functie publica alexdobree alexdobree Buna seara! As dori sa-mi clarificati si mie, daca se poate, urmatorul aspect. In cazul in care particip si reusesc sa castig concursul pentru ocuparea unei ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz pentru functionari publici dcnioana dcnioana Cum pot inceta raportul de activitate mai devreme decat 30 zile? Perioada de 30 de zile de preaviz mentionata in lege se refera la zile lucratoare? (vezi toată discuția)
Demisia la functionarii publici CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Conform art 102 din Legea nr.188/1999 functionarul pb poate sa comunice incetarea rap de serviciu prin demisie care produce efecte dupa 30 de zile ... (vezi toată discuția)