avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce fel de date obligatorii trebuie sa contina factura ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce fel de date obligatorii trebuie sa contina factura fiscala ?

Cu ocazia unui control de la ANAF, un inspector a facut urmatorul comentariu:
- facturile emise din programele de facturare si care au imprimata o stampila si semnatura sunt socotite copii dupa factura si nu sunt valabile, chiar daca acestea au fost trimise automat la clienti, prin email, si listate de acestia.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:36, 20 Septembrie 2018
Cod Fiscal:
ART. 319 - Facturarea
(29) Semnarea și ștampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conțină factura.

Norme:
98. (1) Pentru ca o factură să fie considerată factură electronică, aceasta trebuie să fie emisă și primită în format electronic, tipul formatului electronic al facturii fiind opțiunea persoanelor impozabile. Formatul electronic al unei facturi poate fi, de exemplu, de tip xml, pdf.

Deci sunt perfect in regula dupa mine.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura scanata Conta2021 Conta2021 Buna ziua,Este considera factura electronica factura scanata, venita prin email ce are stampila si semnatura? Se poate inregistra o factura sacanata si ... (vezi toată discuția)
Am o factură scanată, primită pe e-mail și printată, însă contabila nu vrea sa o deconteze. ce este de făcut? Gya2000 Gya2000 Am o factura scanata, primita pe e-mail si printata, insa contabila nu vrea sa o deconteze. Ce este de facut? Mentionez ca nu pot intra in posesia unei facturi ... (vezi toată discuția)
Legalitatea/deductibilitatea unei facturi fiscale Attilat Attilat Buna ziua, Ma puteti lamuri legat de legalitatea/deductibilitatea unei facturi, care cuprinde informatiile impuse prin cod fiscal, emisa dintr-un program ... (vezi toată discuția)