avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Angajata la 8 ore doresc sa-mi fac un Pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Angajata la 8 ore doresc sa-mi fac un Pfa

Buna ziua daca sunt angajata cu contract de munca la 8 ore pot sa-mi deschid un Pfa ? Si formularul 212 cum fac cu cas si cu fondul de pensii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: maier26 , utilizator 19:11, 20 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are legatura la obligativitatea platii contributiilor sociale pe pfa cu faptul ca in acelasi timp mai aveti in alta pare si un contract de munca valabil, ci doar cu valoarea venitului net anual al pfa (adica venit brut incasat - cheltuieli deductibile platite). Daca valoarea venitului net anual este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie,adica in acest an 22800 lei, veti fi obigat la plata cass 10% si cas 25% calculate la valoare plafonului.
Multumesc pentru raspuns .Pot sa pun 3 coduri CAEN cu domenii diferite ? ex transport marfuri, cod uber , si cod caen pentru catering .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii taxe pfa lucian75 lucian75 Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc. Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica la pfa pensionar Ion Dane Ion Dane Daca sunt pensionar si la pfa nu am nici un venit trebuie sa platesc cas si cass? (vezi toată discuția)
Ce impozite platesc la pfa pensionar? VLADU IULIANA VLADU IULIANA Am pfa .sunt pensionar .am realizat pe 2018 = 160000 lei.ce impozite platesc? (vezi toată discuția)