avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare autoturism second hand
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare autoturism second hand

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog ce acte sunt necesare si care sunt pasii pentru a cumpara un autoturism second hand?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:19, 20 Septembrie 2018
Iata lista tuturor actelor necesare: nmatriculare auto

Cerere de inmatriculare
Fisa de inmatriculare vizata la circa financiara de care apartine proprietarul
Cartea de identitate a autovehicului (original si copie simpla)
Actul de identitate al solicitantului (original si copie simpla)
Copie dupa asigurarea RCA valabila
Chitanta care atesta plata certificatului de inmatriculare (37 de lei)
Dovada platii pentru placutele de inmatriculare
Procura notariala, in cazul in care actele nu sunt depuse de titular
Inainte sa demarati procedura concreta de incheiere documente achizitie auto,verificati bine masina, dar si actele vanzatorului
Asigurati-va ca masina pe care vreti sa o cumparati nu a fost furata
Puteti face asta pe site-ului Politiei Romane in sectiunea autovehicule furate.
Cereti certificatul fiscal de la vanzatorul masinii
Consultati site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara la sectiunea Baza de date CEDAM si vizualizati istoricul daunelor pentru masina de care sunteti interesat.
Pentru a verifica veti avea nevoie de numarul de inmatriculare al masinii si de CNP-ul sau CUI-ul proprietarului.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mașină sh vaflormar vaflormar Bună ziua, Care sunt actele necesare pentru a cumpăra si apoi înmatricula o mașină second hand? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie pentru înscrierea unui autoturism cu numere roșii şi de unde le obțin? Lerim Lerim Ce acte am nevoie pentru înscrierea definitivă unui autoturism second cu numere roșii.Menționez că am RAR efectuat, este înregistrată la ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)