Buna ziua.
Aveam un logan ,pe care l am vandyt astazi,cu contract vanzare cumparare,scos d la fiscal,tot.seara insa a sunat cumparatorul ca a gasit niste probleme la masina de care eu nu stiam,si a venit sa imi dea masina si eu sa ii dau banii inapoi.Acum i trebarea este,daca eu ii dau banii asa pur si simplu,masina tot pe numele lui e inca,si ar putea sa imi ia si banii si masina.Cum as putea sa procedez sa fie bine pentru amandoi?multumesc
Puteți rezilia contractul, insă doar dacă sunteți de acord!
Oricum, nu-i dați banii fără să întocmiți un adițional, de pildă, în care să aratați că prin înțelegerea părților, înțelegeți să reziliați convenția, cu repercusiunea repetițiunii prestaților (restituirea mașinei, a prețului etc)
NU este incidenta rezilierea la contractele cu executare uno ictu, ci rezolutiunea, cu atat mai mult cu cat este nevoie de repunerea partilor in situatia anterioara. Ca atare, in speta data, este vorba fie despre rezolutiune, fie despre nulitatea contractului.
Intr-adevar, are incidenta rezolutionea, nefiind un contract cu executare succesiva, am scris reziliere din inertie!
Dar solutia cea mai simpla este aceeasi: faceti un aditional cu efect rezolutoriu!
Solutiile la indemana cumparatorului ar fi anularea pt vicii de consimtamant (eroare esentiala de pilda), sau actiuni estimatorii/redhibitorii dar daca sunteti de acord cu restituirea bilaterala a prestatiilor procedati dupa cum am invederat