avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum procedez - pieton lovit pe trecere, despăgubiri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum procedez - pieton lovit pe trecere, despăgubiri

A dat peste mine o masina pe trecerea de pietoni care sunt pasi de urmat pt al actiona in instanta si pt despagubiri
Cel mai recent răspuns: Consultanta Juridica , Avocat 10:23, 21 Septembrie 2018
Buna dimineata. A fost anuntata politia? Dvs.cate zile de concediu aveti in urma accidentului?
Din ce am inteles, despagubirile se pot primi amiabil, in functie de suferinte avute( zile de concediu medical, operatii suferite in urma accidentului...) de la asiguratorul conducatorului auto. sau pe calea instantei, ca parte civila in urma procesului penal...sau pur si simplu chemati conducatorul auto in instanta pentru daune, daca nu va intelegeti amiabil...
Daca nu au trecut mai mult de 30de zile de la data accidentului rutier mergeti la iml pentru eliberarea unui certificat medico-legal in care va fi stabilit un numar de zile de ingrijiri medicale.
Cu acest document deschideti dosar de dauna la societatea de asigurari unde are incheiata polita RCA soferul vinovat si in functie de societatea de asigurari va trebui sa faceti demersuri la politie ptr eliberarea de documente suplimentare.
Imi puteti transmite o adresa de e-mail unde va pot transmite intreaga procedura care trebuie urmata in cazul dvs pentru a incasa despagubirile civile ( daunele materiale si morale ) de la societatea de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pieton accidentat Claudiu09 Claudiu09 Am accidentat un pieton pe trecerea de pietoni, afara ploua si becurile erau stinse pe strazi, pietonul este de etnie rroma si s-a lovit putin la cap, a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Cu bunavointa dvs doresc o lamurire.Prietenul meu a fost lovit usor de o masina si in urma radiografiei s a constatat o fractura la antebratsi i sa ... (vezi toată discuția)