avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pieton accidentat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pieton accidentat

Am accidentat un pieton pe trecerea de pietoni, afara ploua si becurile erau stinse pe strazi, pietonul este de etnie rroma si s-a lovit putin la cap, a fost cusut, are nevoie de 2 zile de spitalizare. Nu aveam viteza, pur si simplu nu am vazut. Lovitura de la cap este singura rana, in schimb nu are nimic. Imi cere 8000 Ron, bani pe care nu ii am, ce ma sfatuiti sa fac?Daca depune plangere, ce risc ? Va multumesc anticipat.
Asteptati sa vedeti cate zile de ingrijiri medicale o sa primeasca de la IML si in functie de asta o sa va intelegeti atunci.Daca va avea peste 10 zile de ingrijiri medicale si nu va intelegeti, posibil sa fiti trimis in judecata si condamnat pentru vatamare corporala din culpa, in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva permisul se va anula, despagubirile vor fi platite de societatea de asigurare.
Sper ca ati anuntat politia despre accident, daca nu ati facut-o duceti-va imediat la politie.
In caz de accident ( lovirea unei persoane de catre un autovehicul) sunteti obligat sa chemati politia la locul accidentului, chiar daca accidentarea nu a fost grava.
Daca ati anuntat politia , e ok ! Nu cedati santajului ( daunele vor fi platite de firma de asigurari ) si asteptati ca politia sa rezolve cazul.
Daca nu ati chemat politia la locul accidentului , veti fi santajat de catre persoana vatamata , care va va cere mereu bani ca sa nu va denunte.
patrascu razvan a scris:

Daca va avea peste 10 zile de ingrijiri medicale si nu va intelegeti, posibil sa fiti trimis in judecata si condamnat pentru vatamare corporala din culpa,



Inainte de condamnare trebuie demonstrata vinovatia conducatorului auto. Exista situatii in care accidentarea pietonului nu putea fi evitata de catre conducatorul auto chiar daca pietonul traversa drumul pe marcajul pentru trecerea pentru pietoni.
@cioan:
Daca cititi atent ce am scris si nu va grabiti sa ma citati o sa observati ca am spus " posibil".
Oricum ar trebui sa cunoasteti si dvs ca legea prevede obligatia conducatorului auto de a respecta respecta regimul legal de viteza si sa adapteze viteza in functie de conditiile de drum, astfel incat sa poata efectua orice manevra in conditii de siguranta si astea fiind spuse procurorul cand e vorba de accident pe trecerea de pietoni nu prea sta la discutii si trimite cauza la instanta.Banuiesc totusi ca in activitatea dvs ati gasit soferi nevinovati care au lovit pietoni ce treceau linistiti pe trecere, astept sa-mi impartasiti din experienta.


" Exista situatii in care accidentarea pietonului nu putea fi evitata de catre conducatorul auto chiar daca pietonul traversa drumul pe marcajul pentru trecerea pentru pietoni."


Asta-i o gluma proasta la adresa legislatiei rutiere si un vis umed al soferilor incompetenti si inconstienti.
Da, pentru vreun ambasador ori pui de afacerist extrem de influent, sunt posibile si astfel de solutii aberante, insa ele n-au nicio treaba cu legea.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

Alte discuții în legătură

Bună seara. un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. ... Ana Maria@1234 Ana Maria@1234 Bună seara. Un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. Spitalizare am doar câteva ore,nu am suportat sa stau în spital Ce proceduri trebuie ca ... (vezi toată discuția)
Accident auto - culpa comuna georgebutuc georgebutuc Buna ziua, pe data de 18 ian ac, sotia mea a acrosat un pieton intr-o intersectie in T, nesemaforizata, fara trecere de pietoni, cand vira stanga. Viteza ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni dumi32 dumi32 In cazul incare am fost acidentata usor pe trecerea de pietoni impreuna cu copilul si in urma investigatiilor politiei si smurd la fata locului, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)