Împreună cu soțul meu am cumpărat,prin credit ipotecar, o casa in care locuim. El a avut venit stabil tot timpul, eu am fost 4 ani in ccc și am avut indnizatie minima, in rest am avut și eu salariu. a Acum vrem să cumpărăm, că investiție pt închiriat, un apartament pe numele nostru, dar banii vor fi transferați din contul mamei mele (sunt ai ei, vrea sa nu-i de-a sa facem ce vrem cu ei). In eventualitatea unui divorț, acel apartament mi-ar reveni mie la partaj, sau se va împărți 50/50? Multumesc
Buna dimineata. Eu as pune pe mama sa cumpere acel apartament si sa mi-l doneze, ( mai aveti rude, fratii, surorii?)din ce am inteles bunurile primite prin donatie sunt bunuri proprii in caz de divort si celalalt nu are dreptul la o cota din ele( decat in caz ca muriti dvs.prima sotul are dreptul la 1/4 din bun, ca sot supravietuitor, restul se imparte la copii dvs.din casatoria cu el sau alta casatorie...)
Ce faceti cu banii din chirie apoi, e treaba dvs., ii cheltuiti impreuna, separat...
Mostenire dupa divort
xjxf
Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)