avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri dobândite în timpul căsătoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri dobândite în timpul căsătoriei

Împreună cu soțul meu am cumpărat,prin credit ipotecar, o casa in care locuim. El a avut venit stabil tot timpul, eu am fost 4 ani in ccc și am avut indnizatie minima, in rest am avut și eu salariu. a Acum vrem să cumpărăm, că investiție pt închiriat, un apartament pe numele nostru, dar banii vor fi transferați din contul mamei mele (sunt ai ei, vrea sa nu-i de-a sa facem ce vrem cu ei). In eventualitatea unui divorț, acel apartament mi-ar reveni mie la partaj, sau se va împărți 50/50? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:49, 23 Septembrie 2018
Buna dimineata. Eu as pune pe mama sa cumpere acel apartament si sa mi-l doneze, ( mai aveti rude, fratii, surorii?)din ce am inteles bunurile primite prin donatie sunt bunuri proprii in caz de divort si celalalt nu are dreptul la o cota din ele( decat in caz ca muriti dvs.prima sotul are dreptul la 1/4 din bun, ca sot supravietuitor, restul se imparte la copii dvs.din casatoria cu el sau alta casatorie...)
Ce faceti cu banii din chirie apoi, e treaba dvs., ii cheltuiti impreuna, separat...
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Nu am frați
Atunci eu as alege varianta de mai sus dar intrebati si la notar, sau poate si un avocat, atunci cand se face tranzactia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispută pe avere Gaman84 Gaman84 Bună ziua soțul surorii mele a murit lăsând în urmă un apartament în oraș, o casă la țară, o mașină și 200 de stupi de albine. Soțul surorii ... (vezi toată discuția)
Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)